Wimbledon: Djokovics és Rune továbbjutott, Alcaraz négy szettben nyert

Vágólapra másolva!
2023.07.10. 18:00
null
Holger Rune hatalmas csatárban gyűrte le Dimitrovot (Fotó: Getty Images)
Madison Keys megszenvedett a Wimbledonban zajló füves borítású Grand Slam-torna egyik legnagyobb meglepetésjátékosával, a 16 esztendős orosz Mirra Andrejevával, de végül három szettben győzött, és bejutott a negyeddöntőbe. Danyiil Medvegyev és Jelene Ribakina is legjobb nyolcban szerepelhet, mindkettőjük 4. körös ellenfele feladta a meccset. Üdvözöljük kedves olvasóinkat a hétfő játéknap élő hírfolyamában.

22.25: Köszönjük a figyelmet, zárásként itt a negyeddöntők párosítása:

FÉRFI EGYES
Alcaraz (spanyol, 1.)–Rune (dán, 6.)
Medvegyev (orosz, 3.)–Eubanks (amerikai)
Sinner (olasz, 8.)–Szafijullin (orosz)
Rubljov (orosz, 7.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES
Swiatek (lengyel, 1.)–Szvitolina (ukrán)
Pegula (amerikai, 4.)–Vondrousová (cseh)
Dzsabur (tunéziai, 6.)–Ribakina (kazah, 3.)
Keys (amerikai, 25.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.)

21.56: Itt a vége, Carlos Alcaraz megnyerte a negyedik játszmát is, így ő lesz Holger Rune ellenfele a negyeddöntőben. Matteo Berrettini nem adta olcsón a bőrét, három meccslabdát is hárított, de negyedjére már ő sem tudott csodát tenni. Részletek itt.

21.22: Holger Rune megcsinálta, ott van a legjobb nyolc között. A 20 esztendős dán versenyző az elveszített első szett után ha nyögvenyelősen is, de bedarálta Dimitrovot, így a két rövidítéssel megnyert szett után a negyediket már viszonylag simán, 6:3-ra hozta, így az Alcaraz–Berrettini meccs győztesével játszik majd az elődöntőért – a spanyol jelenleg szettelőnyben áll 2:2-re a negyedik játszmában.

21.10: Alcaraz is fordított, a világelső spanyol – akárcsak a második szettben – most is 6:3-ra nyert, így komoly nyomást helyezett az első játszmában ráijesztő Berrettinire. Mindeközben Rune 3:2-s állásnál brékelte Dimitrovot, majd – Dimitrov balul elsült challenge-je után – a saját adogatását is hozta, így egy játékra került a győzelemtől.

20:55: a Dimitrov–Rune csata harmadik szettje is rövidítésben dőlt el (mindkét játékos hozta az adogatásait), a 20 éves dán ezúttal 7–4-re múlta felül bolgár ellenfelét.

20.16: Alcaraz az elveszített első szett után összekapta magát és 6:3-ra megnyerte a második játszmát. Mindeközben Dimitrov 4:3-ra vezet Holger Rune ellen a meccs harmadik szettjében.

19.52: a Dimitrov–Rune összecsapás második szettje rövidítésbe torkollott, ahol végül a dán keze volt biztosabb, s 8–6-ra nyert, így összesítésben már egyenlő az állás. Eközben az Alcaraz–Berrettini meccsen mindkét fél hozza az adogatásait, jelenleg 2:1-re vezet a spanyol.

19.35: Rune elpazarolt egy szettlabdát, majd Dimitrov előnybe, s a bolgár nem hibázott, így már 5:5 volt a második játszma állása. A dán ezután hozta az adogatását, így egy brékkel ledolgozhatja hátrányát a megnyert játszmák tekintetében. Mindeközben Berrettini első szettlabdáját még hárította Alcaraz, de a másodikat már értékesítette az olasz – szetthátrányban a világelső!

19.27: Dimitrov a második szett harmadik játékában brékelte Runét, de a dán a nyolcadik gémben visszabrékelt, majd hozta az adogatását, így 5:4-re vezet. Mindeközben az Alcaraz–Berrettini mérkőzés első szettjének nyolcadik játékában (4:3-as vezetésbél) az olasz versenyző brékelte a világelsőt, és a szettért adogathat.

18:53: sokáig haladt fej fej mellett Rune és Dimitrov, majd 4:3-as vezetésnél a bolgár brékelte dán ellenfelét. Dimitrov a szettért adogathatott, de két bréklabdát is hárítania kellett, mielőtt esélye adódott a játszma lezárására. Rune egymást után két szettlabdát is hárított, de harmadjára már nem tudott mihez kezdeni a bolgárral, aki ezzel megnyerte az első játszmát! Közben elkezdődött a nap utolsó összecsapása is, a világelső Carlos Alcaraz a 2021-es wimbledoni torna döntősével, Matteo Berrettinivel csap össze az utolsó negyeddöntős helyért.

18.30: Dzsabur brékelte Kvitovát, így 6:3-ra behúzta a második szettet is. A negyeddöntőben így megismétlődik a tavalyi döntő párosítása: a 2022-es fináléban Jelena Ribakina három szettben verte a tunéziait, aki most visszavághat a zakóért.


18.24: Egyelőre úgy Holger Rune, mint Grigor Dimitrov hozza az adogatását az első szettben, jelenleg 3:3 az állás. A Dzsabur–Kvitová női meccs második szettjét is erősen, két brékkel kezdte a tunéziai, de a 9. helyen kiemelt Kvitová visszajött 4:1-ről egy brékkel. Dzsabúrnak így is brékelőnye van (5:3), így ha elveszi a cseh adogatását, a továbbjutást is behúzhatja.

17.50: Onsz Dzsabur meglepően simán, 6:0-ra hozta az első játszmát a kétszere wimbledoni győztes Petra Kvitová ellen, a 33 éves cseh versenyzőnek komolyan össze kell szednie magát, ha ki szeretné ejteni a 6. helyen kiemelt tunéziait.

Cristopher Eubanks Cicipaszt legyűrve jutott a nyolc közé (Fotó: Getty Images)
Cristopher Eubanks Cicipaszt legyűrve jutott a nyolc közé (Fotó: Getty Images)

17.35: Az ötödik szett ötödik játékában Cicipasz visszabrékelt, de Eubanks azonnal elvette a görög adogatását, így ismét brékelőnybe került. Az amerikai 5:4-nál a meccsért szervált, de Cicipasz kétszer is bréklabdához jutott – Eubanks mindkettőt hárítani tudta, majd magához ragadta a kezdeményezést, brékelte a görögöt és ezzel a meccset is megnyerte!

Mindeközben női egyesben tovább menetel a második helyen kiemelt Arina Szabalenka, a fehérorosz versenyző a viszonylag szoros első szett után (6:4) egy játékot sem engedett Jekatyerina Alexandrovának, s bejutott a negyeddöntőbe, ahol az amerikai Madison Keys lesz az ellenfele.

17.08: Eubanks meglovagolta a negyedik szett megnyerése adta eufóriát, s egyből brékelte Cicipaszt, majd hozta az adogatását. Cicipasz egyelőre nem képes ledolgozni az amerikai brékelőnyét. Közben véget ért a vasárnap este félbeszakadt Djokovics–Hurkacz összecsapás, a szerb extraklasszis 6:4-re hozta a negyedik szettet, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

16.46: Eubanks természetesen nem tett le a továbbjutásról, a negyedik szett 9. játékában brékelte a görögöt, majd 6:4-gyel behúzta a felvonást. Jöhet a döntő játszma!

16.19: Cicipasz megnyerte a 3. szettet, 6:3, 6:7, 6:3, 2:1-re vezet Eubanks ellen. Eközben a vasárnap kétfelvonásos Novak Djokovics-előnynél félbeszakadt találkozó hasonlóan magas színvonalon folytatódott hétfőn, a lengyel Hubert Hurkacznak sikerült a szépítés, a 23-szoros Grand Slam győztes szerb jelenleg 7:6, 7:6, 5:7-re vezet.

15.42: A 21 éves cseh Jiri Lehecka (37.) is megsérült! Úgy tűnik, ilyen ez a nap, a világranglistán 3. orosz Danyiil Medvegyev 6:4, 6:2-re vezetett, amikor Lehecka bejelentette, nem tudja folytatni a játékot. Megyvegyev is ott van tehát a negyeddöntőben, az ellenfele a kettes pályáról érkezik, az amerikai Christopher Eubanks (43.) vagy a görög Sztefanosz Cicipasz (5.) személyében. Azon az összecsapáson egyelőre mindkét sportoló nyert egy-egy szettet.


15.15: Nem tartott sokáig a brazil Beatriz Haddad Maia (13.) és a tavalyi győztes kazah Jelena Ribakina (3.) összecsapása: előbbi 4:1-es vezetésnél sérülés miatt feladta a versenyt. Ribakina a negyeddöntőben a tunéziai Onsz Dzsaburral (6.) vagy a kétszeres Grand Slam-győztes cseh Petra Kvitovával (9.) találkozik.

Miranda Keys ott van a legjobb nyolcban (Fotó: Getty Images)
Miranda Keys ott van a legjobb nyolcban (Fotó: Getty Images)

14.34: Vasárnap a világranglistán 23. orosz Anasztaszija Potapova honfitársával, a mindössze 16 esztendős Mirra Andrejevával (102.) találkozott a 3. forduló utolsó meccsén. Andrejeva gyakorlatilag simán, 1:36 óra alatt legyőzte Potapovát, ezzel bejutva a nyolcaddöntőbe, így hétfőn az amerikai Madison Keys (18.) ellen játszhatott. Andrejeva az első szettet magabiztosan húzta be 6:3-mal, és a másodikban rögtön brékelőnybe került... De Keys összeszedte magát, visszabrékelt, és rövidítésre mentette a meccset, amelyben kiharcolta a harmadik felvonást. Ebben az etapban nem volt kérdés, 6:2-re nyert az amerikai, aki így a negyeddönőben játszhat, a fehérorosz Arina Szabalenka (2.) vagy az orosz Jekatyerina Alekszandrova (22.) ellen.


WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 1.)–Berrettini (olasz) 3:6, 6:3, 6:3, 6:3
Rune (dán, 6.)–Dimitrov (bolgár, 21.) 3:6, 7:6, 7:6, 6:3
Medvegyev (orosz, 3.)–Lehecka (cseh) 6:4, 6:2-nél Lehecka feladta
Eubanks (amerikai)–Cicipasz (görög, 5.) 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4
Sinner (olasz, 8.)–Galán (kolumbiai) 7:6, 6:4, 6:3
Szafijullin (orosz)–Shapovalov (kanadai, 26.) 3:6, 6:3, 6:1, 6:3
Rubljov (orosz, 7.)–Bublik (kazah, 23.) 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4
Djokovics (szerb, 2.)–Hurkacz (lengyel, 17.) 7:6, 7:6, 5:7, 6:4

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Swiatek (lengyel, 1.)–Bencic (svájci, 14.) 6:7, 7:6, 6:3
Szvitolina (ukrán)–Azarenka (fehérorosz, 19.) 2:6, 6:4, 7:6
Pegula (amerikai, 4.)–Curenko (ukrán) 6:1, 6:3
Vondrousová (cseh)–Bouzková (cseh, 32.) 2:6, 6:4, 6:3
Dzsabur (tunéziai, 6.)–Kvitová (cseh, 9.) 6:0, 6:3
Ribakina (kazah, 3.)–Haddad Maia (brazil, 13.) 4:1-nél Haddad Maia feladta
Keys (amerikai, 25.)–M. Andrejeva (orosz) 3:6, 7:6, 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Alekszandrova (orosz, 21.) 6:4, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik