Tenisz: Bondár döntő szett 5:1-es hátrányból nyert

Vágólapra másolva!
2023.04.12. 14:07
null
Bondár Anna döntő szett 5:1-es hátrányból nyert (Fotó: Kovács Péter)
Gálfi Dalma két játszmában kikapott, Bondár Anna pedig döntő szett 5:1-es hátrányból nyert, így az első két egyes után döntetlenre áll a magyar női teniszválogatott házigazda törökök elleni párharca a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában, Antalyában.

 

A szerdai játéknap első mérkőzésén a szövetség közleménye szerint a világranglistán 95. magyar teniszező 6:3, 6:4 arányban szenvedett vereséget a rangsorban 242. Zeynep Sönmeztől.

A párharc második mérkőzésén a világranglista-87. Bondár Anna a 235. helyen álló Ipek Özzel csapott össze. Az első játszmában a hazaiak versenyzője volt pontosabb és 6:4-gyel került szettelőnybe, de a második felvonást ugyanilyen arányban nyerte Bondár. A harmadik szettben a török kezdett jobban és 5:1-re is elhúzott, de Bondár nem remegett meg és sorozatban hat játékot nyerve fordított és 7:5-ös sikerrel egyenlített a párharcban.

A csata a női párosokkal folytatódik, ahol Jani Réka és Tóth Amarissa a Berfu Cengiz, Ipek Öz duóval méri össze erejét a salakpályás viadalon.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese – amely kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt – még a lettekkel és a hollandokkal csap majd össze – érdekesség, hogy a csoportban csak a magyar válogatott büszkélkedhet top 100-as teniszezővel. A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

A magyarok a tavalyi csoportküzdelmekben mind az öt párharcukat megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3–0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK-kupa döntőjének selejtezőjébe.

Billie Jean King-kupa
Euro-afrikai zóna I-es csoport, Antalya
A-csoport, 2. forduló
Törökország–Magyarország 1–1
– állás az egyesek után
Zeynep Sönmez–Gálfi Dalma 6:3, 6:4
Bondár Anna–Izep Öz 4:6, 6:4, 7:5

KÉSŐBB
Berfu Cengiz, Ipek Öz–Jani Réka, Tóth Amarissa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik