Sportrádió: Nekünk is két világklasszis játékosunk van – Noszály Sándor

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 08:53
null
Noszály Sándor és Piros Zsombor (Fotó: Tumbász Hédi)
A Sportrádió vendége volt szerdán Noszály Sándor, korábbi magyar válogatott teniszező, aki az 1995-ös ausztrál–magyar meccs emlékei mellett az előttünk álló Davis-kupa-találkozóról is beszélt.

A magyar válogatott 1995 szeptemberében óriási bravúrral 3–2-re legyőzte a Kisstadionban az ausztrálokat. A csapatot Noszály Sándor, Krocskó József, Markovits László, Köves Gábor, valamint a sikerkapitány Benyik János alkotta. A csapat egyik edzőjeként jelenleg Ausztráliában tartózkodó Noszály szerdán a Sportrádió vendége volt, s a múltidézés mellett az előttünk álló Davis-kupa-meccsről is beszélt.

Karrierem legjobb éve volt 1995, hiszen akkor, a Davis-kupa előtt kerültem be az első százba a világranglistán. Eléggé fáradtan érkeztem az ausztrálok elleni meccsre, de nagyon vártuk a találkozót. Ott sem mi voltunk az esélyesek, viszont annyi előnyünk volt, hogy a pályát mi tudtuk választani. Jó mély salakot csináltunk a Kisstadionba...” – idézte fel emlékeit Noszály, majd az egyes mérkőzéseket is külön megemlítette. Ezt követően rátért a jelenkori válogatott előtt álló feladatra is.

A mostani mérkőzés megint egy borzasztóan nehéz feladat, hiszen a jelenlegi ausztrál válogatott a világ egyik legjobb csapata, de nekünk is két világklasszis – lehet azt mondani – egyéni játékosunk van” – mondta, majd Fucsovics Mártonról és Piros Zsomborról beszélt bővebben,

A beszélgetés további részében az ausztráloknak előnyt jelentő hazai pályáról is elmondta a véleményét Noszály, ahogyan arról is, hogy miért lehetünk erősebbek nemzeti együttesként, mint egyéniben.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik