Tenisz: Nadal nagyon jól játszott, Djokovics még jobban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 23:36
A kanadai Milos Raonic jutott be elsőként az Indian Wells-i férfi tenisztorna döntőjébe, miután az elődöntőben három játszmában legyűrte a belga David Goffint. A másik ágon a címvédő Novak Djokovics két szettben, de nagy csatában győzte le a spanyol Rafael Nadalt.

Az Indian Wells-i 1000-es torna háromszoros (2007, 2009, 2013) győztese, Rafael Nadal a régi önmagát idézte a mérkőzésen, alaposan megnehezítette Novak Djokovics dolgát.

RAONIC HÁROM SZETTBEN VERTE MEG GOFFINT

A két játékos második felnőtt meccsét játszotta egymás ellen, az elsőt a belga szetthátrányból nyerte meg.

Most azonban nem kezdett erősen, Raonic villámgyorsan elhúzott 4:1-re, Goffin pedig nem tudott élni a szettbeli egyetlen bréklabdájával (6:3).

A másodikban „cserébe” 2:1 0:40-nél már az elsőt értékesítette, hogy aztán rögvest elbukja a saját szerváját. 4:3-nál újra brékelte a kanadait, és a harmadik játszmalabdájával egyenlített (3:6).

A harmadik szett ismét az elsőt idézte, itt már három játék után nagy hátrányba került a belga (3:0) és nem is tudott visszakapaszkodni (6:3).

Az első szett elején a gyors brékváltás után 5:4-nél Nadal fogadóként játszmalabdához jutott, de nem élt a lehetőséggel, aminek a rövidítésben megitta a levét. A tie-breakben a szerb 4–1-re elhúzott, ám a spanyol egyenlített (5–5), az utolsó két pont végén azonban megint a világranglista éllovasa, a torna kétszeres címvédője örülhetett.

A második szettben Nadal 2:2-ig tartotta a lépést Djokoviccsal, aki ezt követően megtörte a salakkirály ellenállását, és 5:2-nél a hatodik meccslabdáját kihasználva megnyerte a mérkőzést.

Aki nem látta a mérkőzést, azt hiheti, hogy a papírforma érvényesült, Djokovics egy nehezebb és egy könnyebb szettben győzött, ám ennél többről van szó. Nadal kiválóan játszott, régi önmagát idézte, Djokovics azonban bizonyította, hogy miért tartják számon a jelenkor legjobb játékosának, és végül felülkerekedett riválisán.

A világelső sorozatban 13 megnyert szettnél és hat győzelemnél jár Nadal ellen, kettejük örökpárbajában pedig 25–23-ra vezet.

Djokovics a döntőben Milos Raoniccsal játszik, akit eddig mind az öt meccsük alkalmával megvert, legutóbb a tavalyi Australian Open negyeddöntőjében.

A GOFFIN–RAONIC MÉRKŐZÉS EGYIK LEGSZEBB LABDAMENETÉT GOFFIN NYERTE MEG

Watch! Sensational tennis from #Raonic and #Goffin. The point of the match during their Indian Wells semi-final.

Közzétette: TennisTV.com – 2016. március 19.

 

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (7 037 595 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 4.) 7:6, 6:2
Raonic (kanadai, 12.)–Goffin (belga, 15.) 6:3, 3:6, 6:3
A DÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Raonic (kanadai, 12.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik