Tenisz: Hewitt Federert legyőzve 2010 után újra trófeát nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 09:37
null
Hewittot továbbra sem lehet leírni: végleg maga mögött hagyta a Federer-átkot (Fotó: Action Images)
2010 júniusa után újra ATP-tornán diadalmaskodott Lleyton Hewitt: a korábbi világelső teniszezők csatájában az ausztrál három játszmában nyerte meg Roger Federer ellen a brisbane-i finálét.

 

A mérkőzés Hewitt adogatásával kezdődött, aki hozta is az első játékot, a következő háromban viszont egyaránt a fogadó nyert, azaz az ausztrál meglépett 3:1-re, sőt, annyira elkapta a fonalat, hogy simán be is húzta az első játszmát. Hewitt a második szettben is brékkel nyitott, viszont a svájci azonnal tudott reagálni, 4:4 után pedig ő nyert két játékot egymás után, így következett a döntő játszma.

A két 32 éves játékos alaposan megizzasztotta egymást, hiszen csak a szett első három játéka 24 percen át tartott. Hewitt többet futott, ám nem fáradt, 2:1-nél ismét brékelt, és ugyan 4:2-nél Federernek volt esélye visszajönni, egy remek labdamenet végén Hewitt szép átemelését nem tudta visszaadni. Az ausztrál 6:3-ra megnyerte a játszmát, és 2010-es hallei sikere után nyert újra ATP-tornát egyesben.

Hazai földön kilenc év után ez az első Hewitt-trófea: 2005-ben Sydneyben nyert legutóbb az ötödik kontinensen Hewitt, míg az aktuális tornát 14 év után nyerte meg az ausztrálok kedvence (akkor még Adelaide-ben rendezték a viadalt).

Hewitt ezzel 9–18-ra módosította a Federer elleni mérlegét, és ugyan a svájci így is jelentős fölényben van, úgy tűnik, az az időszak elmúlt, amikor Federer ellen egyáltalán nem volt esélye Hewittnak. 2004 és 2010 között Federer – aki amúgy első kiemelt volt Brisbane-ben – 15-ször győzte le sorozatban kortársát, aki a 2010-es hallei döntőben törte meg a rossz szériát.

ATP 250-ES TORNA, BRISBANE (452 670 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Hewitt (ausztrál)–Federer (svájci, 1.) 6:1, 4:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik