Tenisz: S. Williams ellenállhatatlan, újabb tornagyőzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 15:17
null
Serena Williams az idei ötödik tornagyőzelmét aratta (Fotó: Reuters)
Serena Williams nyerte meg a római tornát, miután a fináléban két szettben (6:1, 6:3) legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát. A világranglistát vezető amerikai teniszező az idei ötödik tornagyőzelmét aratta, 24 meccs óta veretlen.

 

 

Serena Williams zsinórban a negyedik tornagyőzelmét (karrierje 51. sikerét) aratta, idén az ötödik trófeáját emelhette magasba. Az amerikai teniszező 16–0-s mérleggel áll salakon, így bizakodva várhatja a május 26-án kezdődő Roland Garrost – élete talán eddigi legjobb formájában van.

Az Azarenka elleni római döntő másfél óráig tartott, végül Williams 6:1, 6:3-ra behúzta a meccset. A világranglista-első 3:0-ra vezetett az első szettben, amikor a fehérorosz szépített, ám 47 perc elég volt az amerikainak, hogy meglegyen a játszma.

A második szettben 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor Williams brékelt, és 4:2-es előnyre tett szert. Azarenka itt felzárkózott egy gémre, de többet már nem tudott nyerni, így Williamsé lett a szakasz és a mérkőzés is. Árulkodó statisztika, hogy az amerikai kilenc ászt ütött, míg ellenfele egyet sem.

WTA-PREMIERTORNA, RÓMA (2 369 000 dollár, salak)
NŐI EGYES, DÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Azarenka (fehérorosz, 3.) 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik