Véget ért Müller menetelése: Federer megállította a meglepetésembert

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 23:39
Címkék
A Roger Federer elleni negyeddöntő jelentette a végállomást a 2008-as amerikai nemzetközi teniszbajnokság meglepetésemberének, a világranglista 130. helyén álló Gilles Müllernek. A svájci világklasszis három szettben győzte le luxemburgi ellenfelét, így bejutott a torna elődöntőjébe.
Federer bejutott a US Open elődöntőjébe
Fotó: Reuters
Federer bejutott a US Open elődöntőjébe
Federer bejutott a US Open elődöntőjébe
Fotó: Reuters
Federer bejutott a US Open elődöntőjébe

Gilles Müller vereséget szenvedett a US Open negyeddöntőjében, de így is nagyszerű eredményt ért el az amerikai tornán, mivel négy évtizede ő az első selejtezőből induló teniszező, aki a legjobb nyolc közé jutott.

A világranglista 130. helyén álló luxemburgi versenyző az előző körben az ötödik helyen rangsorolt orosz Nyikolaj Davigyenko ellen nyert bravúrosan, de Roger Federer túl nagy falat volt Müllernek.

Az első játszmában mindkét teniszező hozta az adogatását, és Federernek 6:5-nél négy játszmalabdája is volt, de egyik lehetőséggel sem tudott élni, így következett a rövidítés. A svájcinak 6–4-nél ismét szettlabdája volt, de végül csak a hatodik lehetőségét használta ki, és 7–5-re hozta a tie-breaket.

A második játszmában 4:4-es állásnál Federer elvette Müller adogatását, és innen már nyert helyzetben volt. A világklasszis 6:4-re meg is nyerte a szettet, így közel került a győzelemhez.

A harmadik játszmában – az elsőhöz hasonlóan – mindkét kiválóan szerváló teniszező hozta az adogatását, és jöhetett az újabb tie-break.

Müller a rövidítés elején 4–2-re vezetett, de Federer feljött, és 6–5-re átvette a vezetést, majd kihasználta meccslabdáját, és megnyerte a találkozót, így bejutott a torna elődöntőjébe, ahol a Novak Djokovics–Andy Roddick mérkőzés győztesével találkozik majd.

US OPEN

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 2.)–Müller (luxemburgi) 7:6, 6:4, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik