A roppant szoros első szett után Szugijama „kiütötte” Szávayt

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 16:47
A rövidítéssel zárult első játszma után Sugijama Ai gémet sem veszített a világranglista 18. helyén álló Szávay Ágnes ellen a 2,5 millió dollár összdíjazású dohai tenisztorna első fordulójában. A 86 perc alatt veszítő magyar versenyző múlt héten Antwerpenben is a nyitó körben kapott ki.
Szávay Ágnes csak az első szettben nehezítette meg Szugijama dolgát
Szávay Ágnes csak az első szettben nehezítette meg Szugijama dolgát
Szávay Ágnes csak az első szettben nehezítette meg Szugijama dolgát
Szávay Ágnes csak az első szettben nehezítette meg Szugijama dolgát


A világranglista 18. helyén álló Szávay esélyesként kezdte első fordulóbeli találkozóját, de várható volt, hogy nem lesz könnyű dolga. A 32 éves Szugijama Ai ugyanis a mezőny egyik legtapasztaltabb tagja, már tizenöt éve tagja a profik mezőnyének, számos szép sikert ért el. Jelenleg a 41. helyen áll a rangsorban, hat tornát nyert egyesben, utoljára 2004-ben Gold Coaston nem talált legyőzőre. Az ázsiai játékos kétszer volt negyeddöntős egyéni Grand Slam-tornán, igaz az elmúlt években már nem remekelt.

A dohai találkozó első játékában Szávay két bréklabdához jutott, de nem élt a lehetőségekkel, ez később sorsdöntőnek bizonyulthatott volna. A kiegyenlített kezdés után 3:2-nél Szugijama elvette ellenfele adogatását, majd azonnal elveszítette sajátját, majd ugyanez megismétlődött 4:3 után.

A magyar klasszis a tizedik gémben az egyenlítésért szervált, és ez könnyedén sikerült. Szávay 5:5-nél brékelhetett volna, de nem élt a lehetőséggel. A szett sorsa végül rövidítésben dőlt el, sajnos Szugijama javára, elég simán…

A folytatás sem alakult jól, a japán teniszező nagy csatában újra brékelt, ettől kezdve már „csak” saját adogatójátékait kellett megnyernie a továbbjutáshoz. Szávay nem is nehezítette meg ellenfele dolgát, 0:2-nál ismét elveszítette szerváját, innen már csoda kellett volna a fordításhoz. Erre esély sem volt, 0:4-nél következett az újabb Sugijama-brék, majd hamarosan be is fejeződött a találkozó…

DOHA, 2,5 MILLIÓ DOLLÁR

1. FORDULÓ
Szugijama Ai (japán)-Szávay Ágnes 7:6 (7-3), 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik