Henin-Jankovics döntő Torontóban, Federer-Blake Cincinnatiban

Vágólapra másolva!
2007.08.19. 08:34
Cincinnatiban Federer-Blake, míg Torontóban Henin-Jankovics finálét rendeznek a hét két legrangosabb ATP-, illetve WTA-tornáján. Közös a két döntőben, hogy pályára lép az aktuális világelső, illetve egy olyan rivális, aki ha nem is aktuális trónkövetelő, mindenképpen a TOP 10 stabil tagjának nevezhető. Bár, Jankovics esetében azért ezzel a trónkövetelésre Heninnnek illik komolyabban odafigyelnie....
Blake ezúttal is mumusnak bizonyult, de Federer viszont számára az
Reuters
Blake ezúttal is mumusnak bizonyult, de Federer viszont számára az
Blake ezúttal is mumusnak bizonyult, de Federer viszont számára az
Reuters
Blake ezúttal is mumusnak bizonyult, de Federer viszont számára az

A Cincinnatiban zajló, 2,2 millió dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán a kilencedik helyen kiemelt amerikai James Blake a vártnál jóval könnyebb csatában verte, tulajdonképpen “leütötte” a pályáról az ötödikként rangsorolt, tehát papíron nálánál esélyesebb orosz Nyikolaj Davigyenkót.

Az oroszok éljátékosa a két játszma alatt nyert összesen hat játékot. Bár ha jobban utánanézünk, a párharcnak ebben a leosztásban egyértelműen az amerikai volt az esélyese, aki a korábbi öt találkozásuk alkalmával mindannyiszor győztesen hagyhatta el a pályát. Davigyenko most sem csinált mást, mint nem tudta megtörni ezt az átkot.

Hasonló átok lezárása készülhet Blake is a döntőben, akinek Federer elleni mérlegét nem nevezhetjük túl impozánsnak. Hat mérkőzésüket ugyanis kivétel nélkül a svájci világelső nyerte, tavaly mindjárt négyet, viszont idén még nem találkoztaik egymással.

Az eddgi lejátszott mérkőzéseken összesen tizenhét játszmát vívtak a felek és csupán egy lett az amerikaié, az is rövidítésben. Nem túl bíztató előjelek ezek Blake számára, aki idei második, pályafutása tizedik ATP-tornagyőzelmére készül.

Ellenben Federer idén már négyet is begyűjtött, még összesen szép kerek jubileumhoz érkezne, ez lenne az ötvenedik sikere. Hamarosan kiderül: ünneprontó lesz-e Blake, vagy ismét csak asszisztál.

CINCINNATI, 2,2 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Blake (amerikai, 9.) - Davigyenko (orosz, 5.) 6:4, 6:2

DÖNTŐ:
Federer (svájci, 1.) Blake (amerikai, 9.)

Golovin csak egy játszmában tudta megnehezíteni Jankovics életét
Reuters
Golovin csak egy játszmában tudta megnehezíteni Jankovics életét
A Torontóban zajló, 1,34 millió dollár összdíjazású, torontói női keménypályás tenisztorna második elődöntőjében a második helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics háromjátszmás mérkőzésen kerekedett felül a 12. helyen rangsorolt francia Tatiana Golovinon.

Az első játszma kiélezett küzdelmet követően kisebb meglepetésre az esélytelenebb franciáé lett, de még mielőtt borult volna a papírforma, az idén roppant kiegyensúlyozott és meggyőző szerb két sima játszmával fordított és bejutott a torna fináléjába.

A döntőben a világelső belga Justine Henin vár rá. Van mit törlesztenie Jankovicsnak, hiszen eddig lejátszott hat mérkőzésüket kivétel nélkül a belga nyerte.

Idén már négyszer kapott ki Jankovics, becsületére legyen mondva, csupán a Roland Garros elődöntőjében adta meg magát két sima játszmában, a korábbi öt találkozójukon kivétel nélkül háromjátszmás mérkőzésre kényszeríttette Henint.

Tehát a megszorító intézekedések már megtörténtek, most már csak a győzelemre van hátra. Nem mellékesen mindez a szerb klasszis számára tornagyőzelmet érne. Ki tudja, döntőben még soha nem találkoztak egymással.

Henin idei hatodik, Jankovics ötödik tornagyőzelmét készül ünnepelni Torontóban. Előbbinek pályafutása során már ez lenne a 35., míg ellenfelének “csupán” a hatodik.

TORONTO, 1,34 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Jankovics (szerb, 2.) - Golovin (francia, 12.) 5:7, 6:3, 6:2

DÖNTŐ:
Henin (belga, 1.) Jankovics (szerb, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik