Ferrero két játszmán át riogatta Federert, de elmaradt a szenzáció

Vágólapra másolva!
2007.07.06. 17:31
A néhány éve a világ legjobb salakmenőjének számító Juan Carlos Ferrero két játszmán át szorongatta a címvédő Roger Federert, de végül beigazolódott a papírforma, a svájci zseni is bejutott a legjobb négy közé az angol nyílt teniszbajnokságon. A világelső ellenfele a négy között Andy Roddick vagy Richard Gasquet lesz.
Roger Federer ezúttal is nyert
Roger Federer ezúttal is nyert
Roger Federer ezúttal is nyert
Roger Federer ezúttal is nyert

Federer és Ferrero csütörtökön kezdett, akkor az eső miatt 5:5-nél félbeszakadt a mérkőzés. A mai folytatásban a svájci fenomén biztosan nyerte a rövidítést, úgy tűnt, ezzel megtörheti ellenfele ellenállását.

Ferrero azonban a sikerkorszakára jellemző küzdőszellemben folytatta a csatát, a második szettben 4:3-nál három bérlabdához jutott Federer hibái után. A címvédő néhány kőkemény és pontos alapvonalütéssel még egyenlített, de végül mégis elbukta szervajátékát. Sőt, néhány perccel később azt a meglepő részállást rögzítették, hogy a spanyol teniszező egyenlített.

A folytatás azonban már egyoldalú volt, Ferrerónak esélye sem volt arra, hogy az elmúlt évek legnagyobb szenzációját okozza. Federer ugyanis ritmust váltott, ha pedig ezt eredményesen teszi, akkor jelenleg nincs olyan játékos, aki megállítaná. A svájci zseni pénteken is jó érzékkel „lendített” játékán, a harmadik játszmában 1:1 után már gémet sem veszített.

A negyedik játszma sem hozhatott fordulatot, a címvédő ugyanis 1:1 után brékelt, előnyét meg is őrizte.

Roger Federer idén először veszített játszmát Wimbledonban, de győzelmét ez nem veszélyeztette.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), NEGYEDDÖNTŐ

FÉRFI EGYES
Federer (svájci, 1.) Ferrero (spanyol, 20.) 7:6 (7-2), 3:6, 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik