Nadal végül megnyerte a „négynapos” mérkőzést Söderling ellen

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 14:51
Megnyerte a Robin Söderling elleni, szombat este elkezdődött mérkőzését Rafael Nadal. A spanyol klasszis végül hét, esőszünet miatt elrendelt halasztást követően 6:4, 6:4, 6:7 (7-9), 4:6, 7:5-re győzött a 3. fordulóban, így bejutott a legjobb 16 közé.
Rafael Nadal még nem nyerte meg a wimbledoni tornát, pedig a kép alapján akár ezt is gondolhatnánk
Reuters
Rafael Nadal még nem nyerte meg a wimbledoni tornát, pedig a kép alapján akár ezt is gondolhatnánk
Rafael Nadal még nem nyerte meg a wimbledoni tornát, pedig a kép alapján akár ezt is gondolhatnánk
Reuters
Rafael Nadal még nem nyerte meg a wimbledoni tornát, pedig a kép alapján akár ezt is gondolhatnánk

Nadalnak a döntő szettben bréklabdát kellett hárítania, mielőtt az ötödik meccslabdáját már értékesítette.

A háromszoros Roland Garros-bajnok mallorcai versenyző hétfőn, a harmadik játszmában elpackázott egy esélyt a győzelemre, amikor mérkőzéslabdáról veszítette el a szettet.

Sajnálhatta is nagyon, Söderling ugyanis rendkívüli ellenállást fejtett ki, sőt miután megnyerte a negyedik felvonást is, közel került a továbbjutáshoz.

Az 1-es pálya közönsége remekül szórakozott – már aki nem izgult valamelyik versenyzőért –, hiszen mindkét játékos nagyon akarta a győzelmet, és valamennyi nyerő ütésnél az öklét rázta.

Először Söderling előtt nyílt esély a végső sikerre, amikor 5:5-nél elvehette volna Nadal adogatását, de aztán egy hosszú, alapvonali ütéseket hozó játék végén mégis a hispán örülhetett.

A folytatásban a 2. helyen kiemelt, tavaly döntőt játszó Nadal mozgosította a benne rejlő tartalékokat, és 15-40-ről felkapaszkodva sorozatban meccslabdákhoz jutott.

Az első négyet a svéd jó szervákkal és bombasztikus tenyeresekkel még hárította, egyszer pedig Nadal nyerőnek tűnő megoldása csúszott a vonalon túlra.

A 21 éves dél-európai végül Söderling hibája után szerezte meg a döntő poént, majd úgy esett térdre, mintha már a végső győzelmet ünnepelné.

Nadal a mérkőzés után bírálta a rendezést, mint mondta, nem érti, miért nem vasárnap játszották le az összecsapást, hiszen az időjárással akkor nem volt gond.

A spanyol kiválóság a 16 között, csütörtökön az orosz Mihail Juzsnijjal találkozik.

A 2-es pályán a szerb Novak Djokovics és a német Nicolas Kiefer 1:1-es állásról folytatták a korábban félbeszakadt mérkőzésüket.

A 4. helyre rangsorolt délszláv fiú azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és kétszer is elvette Kiefer adogató játékát a 3. játszmában.

A negyedikben sok hasonló lehetőséget hagyott kihasználatlanul, így aztán a szett rövidítéssel ért véget.

Mint később kiderült, ez volt a meccs utolsó szakasza, Djokovics ugyanis 7-5-re megnyerte a tie-bréket, és ezzel 7:6 (7-4), 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-5)-tel lépett tovább.

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ:
Nadal (spanyol, 2.)–Söderling (svéd, 28.) 6:4, 6:4, 6:7 (7-9), 4:6, 7:5
Djokovics (szerb, 4.)–Kiefer (német 7:6 (7-4), 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik