Folytatódott a szerb hölgyek parádéja: Jankovics és Ivanovics elődöntős

Vágólapra másolva!
2007.06.05. 14:44
Tovább tart a szerb hölgyek menetelése a francia nyílt teniszbajnokságon: Ana Ivanovics és Jelena Jankovics is nagy csatában nyert Szvetlana Kuznyecova, illetve Nicole Vaidisova ellen, mindketten készülhetnek a folytatásra. Ivanovics ellenfele Anna Csakvetadze vagy Marija Sarapova lesz, míg Jankovics riválisa Justine Henin vagy Serena Williams lesz a legjobb négy között.
Ana Ivanovics játékával is rabul ejti a sportág kedvelőit...
Reuters
Ana Ivanovics játékával is rabul ejti a sportág kedvelőit...
Ana Ivanovics játékával is rabul ejti a sportág kedvelőit...
Reuters
Ana Ivanovics játékával is rabul ejti a sportág kedvelőit...

A 19 éves Ivanovics elképesztően jól kezdett a negyeddöntőben a 3. helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova ellen, szinte hibátlan teljesítménnyel jutott 21 perc alatt lépéselőnyhöz. A szerb tinédzser mindössze kétszer rontott megoldhatónak tűnő helyzetben, míg riválisa 10 önhibát vétett. Ivanovics fölényét jól mutatja, hogy hat játékban mindössze nyolc labdamenetet veszített.

A 41 perces második szett fordulatot hozott, Kuznyecova alaposan feljavult, míg ellenfele ekkor már sokszor (15) rontott. A rutinosabb, 21 esztendős orosz teniszező kétszer brékelt, s mivel csak egyszer veszítette el adogatását, ki is egyenlítette a játszmaarányt.

A döntő ismét váratlanul simán alakult, a szerb szépség korát meghazudtoló érettséggel teniszezett, újra csak két önhibát vétett, így étség sem férhetett sikeréhez.

Ana Ivanovics először jutott egyesben a legjobb négy közé Grand Slam-tornán, eddigi csúcsát a 2005-ös, párizsi negyeddöntős szereplés jelentette.

Jelena Jankovics másodszor lett elődöntős Grand Slam-tornán
Reuters
Jelena Jankovics másodszor lett elődöntős Grand Slam-tornán

Jelena Jankovics esetében már egészen nyugodtan kijelenthető, hozta a papírformát, lévén idén remek eredménysort produkál. A 22 éves klasszis idén már három tornagyőzelmet aratott, szinte a teljes élmezőnyt legyőzte már, s esélyesként érkezett a Roland Garrosra.

A belgrádi születésű teniszező a nyolc között a tavalyi elődöntős, még mindig csak 18 éves Nicole Vaidisovával találkozott, s aratott megérdemelt sikert. Jankovics jóval pontosabban játszott, mindössze 20 önhibát vétett ellenfele 42-es mutatójával szemben, s csak egyszer, igaz majdnem a legrosszabb pillanatban veszítette el adogatását.

A szerb versenyző a második játszma hajrájában, 5:4-nél nem tudta „kiszerválni” a meccset, elbukat szerváját, de villámgyorsan magához tért, s végül megszerezte a győzelmet. Jankovics tavaly a négy közé jutott a US Openen, így csütörtökön pályafutása második elődöntőjét játszhatja Grand Slam-tornán.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), 10. JÁTÉKNAP

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Jankovics (szerb, 4.) Vaidisova (cseh, 6.) 6:3, 7:5
Ivanovics (szerb, 7.) Kuznyecova (orosz, 3.) 6:0, 3:6, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik