Téli sportok: olimpiai szereplés az EYOF-győztes magyar síző célja

Vágólapra másolva!
2023.02.01. 15:33
null
Bányai Attila őszintén beszélt céljairól (Fotó: MOB-Média)
A következő években korosztályának legjobbjaival szeretné tartani a lépést, és a junior világbajnokságon a dobogós helyezést célozza meg Bányai Attila, aki aranyérmet nyert szuperóriás-műlesiklásban a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).


A 17 éves Bányai Attila a Kossuth Rádiónak beszélt az EYOF-on aratott diadaláról, melyet annak ellenére is bravúrosnak nevezett, hogy előzetesen is az éremszerzés volt a célja az olaszországi multisport eseményen.

„Biztos, hogy nekem rengeteget segített, hogy Franciaországban egy síakadémián készülök és tanulok – mondta a magyar alpesi síző. Kint az edzéseken sokkal több az akció, sokkal több a szakember, az akadémián pedig nagyon figyelnek arra, hogy egy-egy sportolóból kihozzák a legjobbat.”

Bányai beszélt arról, hogy a fejlődése érdekében a következő években is külföldön kell majd élnie, mert a kinti feltételek lényegesen kedvezőbbek a magyarországiaknál. A közeli jövőben pedig a legfontosabb számára az, hogy a legjobbakkal tartani tudja a lépést kortársai között.

„Ami biztos, hogy én a junior világbajnokságon szeretnék a következő négy évben minimum egy dobogós helyet elérni. Ha a generációmmal tudom tartani a szintet, akkor majd amikor én leszek a legidősebb a juniorok között, biztosan lesz esélyem nyerni” – jegyezte meg az idei junior (U21) vb-n az U18-asok között lesiklásban ezüst-, szuperóriás-műlesiklásban pedig bronzérmes Bányai Attila, aki a 2026-os olimpián is szerepelne, és három-négy éven belül a felnőtt világkupában is bemutatkozna.

Idén pedig már a felnőtt Európa-kupában méretné meg magát.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik