Téli olimpia: Svédország szerezte az olimpia első aranyérmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 09:03
A női sífutók 7.5+7.5 km-es síatlon versenye volt az első döntő a pjongcsangi téli olimpián. A győzelmet a svéd Charlotte Kalla szerezte meg, a norvég Marit Björgen és a finn Krista Pärmäkoski előtt.

Hatvanegy versenyző vágott neki a 15 km-es távnak, s a klasszikus táv végén a kétszeres címvédő Björgen állt az élre, s vezette a léccseréhez az élmezőnyt, amely ekkor már tizennégy főre olvadt. A csere után már az összetett világkupában vezető norvég Heidi Weng vezetett két honfitársnője előtt.

Az első komolyabb emelkedőn további hárman maradtak le az élbolyból, amikor pedig másodszor mentek fel ugyanezen a dombon, akkor Kalla meglépett a mezőnytől, s tíz másodperces előnyt harcolt ki. Björgen próbált meg utánaeredni, de ez végül csak az ezüstéremhez volt elég. A bronzért Pärmäkoski csatázott a svéd Ebba Anderssonnal, végül nyolc tizedmásodperccel előbbi ért előbb a célba.

A svéd versenyző pályafutása harmadik olimpiai aranyérmét szerezte összességében, míg Björgen a tizenegyedik ötkarikás érménél tart, amivel rekorder lett a női sífutók között.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
SÍFUTÁS, NŐI 7.5+7.5 KM-ES SÍATLON
1. Charlotte Kalla (Svédország) 40:44.9
2. Marit Björgen (Norvégia) +7.8
3. Krista Pärmäkoski (Finnország) +10.1
4. Ebba Andersson (Svédország) +10.9
5. Jessica Diggins (Egyesült Államok) 14.7
6. Nathalie von Siebenthal (Svájc) +17.6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik