Téli olimpia: Svájc Csehország ellen masírozott a nyolc közé a hokitornán

Vágólapra másolva!
2022.02.15. 12:06
null
Hrubec kapus négyszer kapitulált (Fotó: AFP)
A Pekingben zajló téli olimpia férfi jégkorongtornáján a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen Svájc 4–2-re legyőzte Csehországot, így készülhet a Finnország elleni negyeddöntőre.

A férfi torna eddigi egyetlen szétlövéses mérkőzését hozta a csoportkörben Csehország és Svájc összecsapása, amelyen akkor a csehek bizonyultak jobbnak, így a svájciakat fűthette a visszavágás reménye. Az első harmad második tíz percének kezdetén aztán egy lépéssel távolabb kerültek ettől, miután a csehek Lukas Klok a kék vonalról megeresztett pontos lövésével megszerezték a vezetést.

Az amúgy aktívabban hokizó svájciak aztán öt perc múlva a torna eddigi legjobb 13 másodpercét produkálták, pontosan ennyi idő telt el ugyanis Anders Ambuhl emberelőnyös egyenlítése és Killian Mottet egyenlő létszámos gólja között, vagyis 13 másodperc alatt megfordult a mérkőzés állása.

Innentől kezdve pedig egy pillanatra sem engedték már ki a kezükből a vezetést a legutóbbi olimpián 10. helyen végző svájciak, sőt, a második harmad közepén Denis Malgin emberelőnyös találatával még növelték is előnyüket. A csehek a záró harmadra valamelyest erőre kaptak, ám a zárkózásra sem volt igazán valós esélyük, nemhogy az egyenlítésre, főleg, hogy öt perccel a vége előtt Raphael Diaz megszerezte a negyedik svájci találatot. Igaz, egy perccel később Roman Cervenka használt ki egy emberelőnyt, s az utolsó három percre lehozták a kapusukat,de az eredmény már nem változott.

Ez pedig azt jelenti, hogy a hatékonyabban játszó svájciak készülhetnek a legjobb nyolc között a finnek ellen, míg a Pjongcsangban negyedik helyen záró csehek utazhatnak haza azzal a tudattal, hogy az önálló Csehország legrosszabb olimpiai szereplését vezették elő Pekingben.

JÉGKORONG, FÉRFIAK, RÁJÁTSZÁS
Csehország–Svájc 2–4
(1–2, 0–1, 1–1)

KÉSŐBB
14.10: Kína–Kanada

KORÁBBAN
Németország–Szlovákia 0–4
(0–1, 0–2, 0–1)
Dánia–Lettország 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik