Téli olimpia: Kuzmina harmadik érme arany lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 13:00
null
Anastasiya Kuzmina két ezüst után nyert aranyat Pjongcsangban (Fotó: AFP)
A női 12.5 km-es tömegrajtos versennyel folytatódott a sílövők programja a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a szlovák Anastasiya Kuzmina szerezte meg a fehérorosz Darja Domracseva és a norvég Tiril Echkhoff előtt.

Az első lövészet után már az itt eddig két ezüstöt szerző (amúgy két aranynál járó) Kuzmina állt a legjobban, aki el is lépett a többiektől. Leginkább a címvédő Domracseva tudta még tartani vele a lépést. A két aranyat nyerő német Laura Dahlmeier viszont egyből hibával kezdett, így ő alaposan hátra került.

A helyzet a második lövészetek után sem változott, Kuzmina nagyjából tíz másodperccel vezetett Domracseva előtt, a többiek pedig már fél perc körüli hátrányban voltak. A szlovák a harmadik lövészetben sem rontott, Domracseva viszont igen, így Kuzminának már félperces előnye volt az olasz Dorothea Wierer előtt.

Az utolsó lövését elrontotta, de előnyéből így is bőven maradt, azonban Wierer is rontott, így aztán megint Domracseva lett az üldöző, igaz, 25 másodperces hátrányban, amelyből tudott ledolgozni, ám utolérnie már nem sikerült a szlovákot. A bronzérem a kétszer hibázó norvég Tiril Eckhoff nyakába került.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG

SÍLÖVÉSZET, NŐI 12.5 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY
1. Anastasiya Kuzmina (Szlovákia) 35:23.0 perc (1 lőhiba)
2. Darja Domracseva (Fehéroroszország) +18.8 mp hátrány (1)
3. Tiril Eckhoff (Norvégia) +27.7 (2)
4. Lisa Vittozzi (Olaszország) +45.6 (2)
5. Hanna Öberg (Svédország) +46.5 (1)
6. Dorothea Wierer (Olaszország) +47.3 (1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik