Téli olimpia: kettős német siker a férfi szkeletonosoknál

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 15:44
A férfi szkeletonosok 3. és 4. futamát rendezték pénteken a pekingi olimpián, s utóbbit követően győztest is hirdettek. A győzelmet a német Christopher Grotheer szerezte meg honfitársa, Axel Jungk és a kínai Jan Veng-ang előtt.

A német versenyző az első futamtól kezdve az élen állt, s a záró felvonás előtt már majdnem egy másodperccel vezetett Jungk előtt, ami azt jelentette, hogy csak akkor veszíthette el az aranyat, ha valami hatalmas hibát elkövet. Apró hibái ugyan voltak, csökkent is az előnye, de így is a sportág első német aranyérmese lett.

Ez egy kicsit azért is meglepő, mert a rokon sportágakban, szánkóban és bobban éppen Németország a legeredményesebb nemzet, de az 1928-ban, majd 1948-ban, illetve 2002 óta folyamatosan az ötkarikás programban szereplő fejjel előre haladó szánkósoknál eddig csak két ezüstöt és egy bronzot szereztek, ráadásul mindhármat a nőknél.

A bronzéremért volt még nagy csata, amelyet a 2014-es olimpia bajnoka, Alekszander Tretyak elveszített a hazai pálya előnyét élvező Jang Veng-anggal szemben, aki még az ezüstért is versenyben volt, de az végül Jungké lett.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
SZKELETON, FÉRFI EGYES
1. Christopher Grotheer (Németország) 4:01.01 perc
2. Axel Jungk (Németország) +0.66 mp hátrány
3. Jan Veng-ang (Kína) +0.76
4. Alekszander Tretyakov (Orosz csapat) +0.98
5. Jin Cseng (Kína) +1.12
6. Jevgenyij Rukoszujev (Orosz csapat) +1.39

 

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik