Téli olimpia: Chen óriási fölénnyel aranyérmes műkorcsolyában

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 06:38
null
Nathan elChente az aranyat Hanju Juzuru elől (Fotó: AFP)
Nathan Chen fantasztikus szabad programot bemutatva aranyérmet szerzett a férfi műkorcsolyázók küzdelmében a pekingi téli olimpián.

A férfi műkorcsolyázók küzdelmében két fő kérdés volt a szabad program kapcsán. Egyrészt, hogy a háromszoros világbajnok Nathan Chen képes lesz-e megtartani vezető helyét, amelyet az amerikai világcsúccsal foglalt el a rövid programban kedden. Másrészt a kétszeres olimpiai bajnokHanju Juzuru megugorja-e a versenyen még nem látott négyfordulatos Axelt, amelyet korábban már megpróbált. A japán meglepetésre csak a 8. helyről várhatta a szabad programot, mivel a rövid programban rontott. Hanju újabb címvédéséhez csoda kellett volna.

Hanju szabad programjának a legelső eleme volt a négyfordulatos Axel. Nem jött össze neki. Elesett, és az utána következő ugrás sem sikerült, így nemcsak az aranyérmes, hanem a dobogós reményei is szinte teljesen elszálltak. Ennek ellenére javított, és összesítésben a 4. helyen zárt.

Nathan Chent viszont nem lehetett megállítani. A rövid programot is nagy fölénnyel nyerő amerikai fantasztikus szabad programot mutatott be. Nem volt teljesen hibátlan, de óriási rontása sem volt. Öt négyfordulatos ugrást is bemutatott, így a győzelméhez nem fért kétség. Chen összesített pontszáma 332.60 volt, ez csak 2.70-nel marad el a világcsúcstól, amit szintén ő tart.

Nathan Chen tehát a pjongcsangi csapatbronz és a pekingi csapatezüst után megszerezte a legértékesebb medáliát, így mostantól olimpiai aranyérmesnek vallhatja magát.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
MŰKORCSOLYA
FÉRFIAK

1. Nathan Chen (Egyesült Államok) 332.60
2. Kagijama Juma (Japán) 310.05
3. Uno Soma (Japán) 293.00
4. Hanju Juzuru (Japán) 283.21
5. Csa Dzsun Hvan (Dél-Korea) 282.38
6. Jason Brown (Egyesül Államok) 281.24

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik