Sportrádió: Szerintem kellett ez a váltás, kellenek az új impulzusok – Kónya Zsófia

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.24. 10:29
null
Kónya Zsófia a Hazafutás című műsor vendége volt (Fotó: Virányi Zsolt)
Korábban beszámoltunk róla, hogy tíz év után Csang Csing Lina távozott a magyar gyorskorcsolya-válogatott éléről, a helyét pedig Bánhidi Ákos veszi át. Kónya Zsófia, olimpiai bronzérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó most a Sportrádió Hazafutás című műsorának volt a vendége, ahol a korábbi szakvezető távozásáról és a női csapat új edzőjéről, Nicholas Goochról is beszélt Virányi Zsoltnak.

„Olyan nagyon sok mindent nem tudok még róla mondani, mivel körülbelül négy napja edzem vele, viszont az előző években is találkoztunk már vele, hiszen a pjongcsangi olimpia előtt Elise Christie-nek volt az edzője és akkor elég sokat táboroztak itt velünk Budapesten. Az biztos, hogy teljesen más szemléletet képvisel, mint mondjuk Lina. Én azt látom, hogy képes figyelembe venni, hogy mi is emberek vagyunk és nem robotok” – mondta Kónya Zsófia, aki elmondta, egy kis betekintést is kaptak már, hogy ebben az évben milyen munkát fognak végezni.

„Más lesz, mint az előző évek, viszont én úgy érzem, hogy a női csapatnak nagyon kellett ez a váltás, hiszen az előző években nem kaptunk szerintem kellő figyelmet, nem nagyon volt kapacitás edzői részről sem arra, hogy odafigyeljenek ránk, és talán emiatt is kellett ez a váltás.”

Az olimpiai bronzérmes korcsolyázó szerint a hangulat már jobb a lányok között.

Kónya Csang Csing Lina távozásáról is beszélt: „Igazából a pontos okát én sem tudom, hogy miért távozott, nem mondanám, hogy csak azért ment el, mert a lányokat le akarták választani a fiúkról. Amikor ő idejött 2012 környékén, akkor kezdett fel fellendülni a gyorskori és igazából nekem mind a három olimpiám az ő keze alá esett. Viszont talán az utóbbi években azt lehetett tapasztalni, hogy a női sor, a női váltó visszaesett, nem tudtunk olyan eredményeket hozni, mint korábban. Szerintem kellett a váltás, kell az, hogy egy picit más edzésmunkát csináljunk, és hogy új impulzusok érjenek, új edzővel dolgozzunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik