Munkatársunktól
2022.03.05 20:50 Frissítve: 2022.03.06 10:59

Sportrádió: Gyulay Zsolt MOB-vizsgálatot ígér a pekingi botrány miatt

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt a Sportrádió vendégeként reagált a lapunk szombati számában megjelent cikkre, amelyben Liu Shaoang immár kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó kemény kritikákat fogalmazott meg a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról.

Gyulay Zsolt nem túl boldog a történtek miatt (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Nem örülök neki, hogy nyilvánosan fogalmaznak meg ilyen kritikát, ami ráadásul, ha a közvélemény elé kerül, akkor az sohasem jó. Amikor egy olimpiai bajnok mond egy ilyen éles véleményt a Magyar Olimpiai Bizottság munkájáról, akkor arra nagyon oda kell figyelni” – fogalmazott Gyulay Zsolt, s elárulta, a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökétől már korábban tudott a téli olimpiai bajnokkal készült interjúról.

 
Liu Shaoang keményen kritizálta a MOB-főtitkárt és a csapatvezetőt

„Kósa Lajos már szólt, hogy lesz egy ilyen írás, és azt is mondta, hogy ez nem nekem szól. Ettől függetlenül nem vagyok boldog, mert sohasem szerettem, ha a nyilvánosság előtt tárgyaljuk ki a dolgokat. De ha ez a nyilvánosság esetleg arra vonatkozik, hogy egy megtisztulási folyamat lesz a magyar sportban vagy az olimpiai bizottság munkájában, akkor ez pozitív dolog” – jelentette ki Gyulay, hozzátéve: kivizsgálják a Liu Shaoang által említett esetet.

„A csapatvezetői és főtitkári beszámolók után kivizsgáljuk az esetet, s valószínű, már a szerdai elnökségi ülésen szó lesz erről. A vizsgálat után szeretném majd tájékoztatni az elnökség tagjait, a közgyűlést, illetve a közvéleményt is. Nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni, mert azt gondolom, hogy ezt alaposan át kell beszélni a kollégákkal” – mondta Gyulay, majd kitért arra, hogy a kritikus hangvételű interjúban említett Dósa Viktória csapatvezetővel és Vékássy Bálint MOB-főtitkárral beszélt-e már az ügyben.

„Velük személyesen nem beszéltem. Sejtettem, hogy meg fog jelenni ez a cikk, de pontosan nem tudtam, hogy milyen tartalommal. Értesültem ezekről a problémákról, de nem gondoltam, hogy Ádóban ilyen mély sebeket fog okozni, de azt gondolom, hogy a sportolóinkra oda kell figyelni. Én is fogom őt keresni, és a jövőben le fogunk ülni, átbeszéljük a dolgokat. Jobban szeretem ezeket a saját kereteinken belül megvitatni, és utána levonni a megfelelő konzekvenciát” – mondta a MOB elnöke, aki nem szeretne elhamarkodottan nyilatkozni arról, mennyire valósak a problémák.

„Van alapja a problémáknak, de nem szeretném azt sem mondani, hogy nincs realitása ezeknek a nyilatkozatoknak. Ez az egész alaposabb vizsgálat részét képezi. Az az igazság, hogy engem január huszonkilencedikén választottak meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Úgy gondolom, az elnök munkája nagyon összetett és szenzitív. Szeretném a saját magam arculatára formálni a MOB-ot. Biztos, hogy nem fogok visszafelé mutogatni senkire és semmilyen intézkedésre, de a konzekvenciákat le kell vonni, és ez lehet, hogy már szerdán az elnökségi ülésen megtörténik” – jelentette ki zárásként Gyulay Zsolt.

2014.03.27 18:06:37

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A 30 évvel ezelőtti téli olimpia helyszínei siralmas látványt nyújtanak.

2014.03.16 16:16:54

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A sílövő Martin Fourcade három versennyel a vége előtt megnyerte az összetett világkupát.

2014.03.12 12:49:01

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

Svindal és Höfl-Riesch lett az évad a legjobb lesiklója. A német bukott, kérdéses a folytatás.

2014.03.02 17:35:58

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A síző szerint sportszakmailag az olimpiaihoz hasonló eredmény a Crans Montanában elért 5. hely.

2014.02.24 11:35:20

Archív téli olimpia KARÁDI ZOLTÁN

Björndalen két arannyal zárt a téli olimpián, a női curlingdöntő hat játékosa elmúlt már 37 éves.