Sífutás: svájci lett az olimpiai bronzérmes orosz versenyző

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 12:57
null
Ilja Csernouszov svájci színekben folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Megkapta az állampolgárságot, így mostantól svájci színekben versenyezhet Ilja Csernouszov, az oroszok olimpiai bronzérmes sífutója – írja az MTI.


A fejleményről maga Ilja Csernouszov adott hírt Instagram-oldalán. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) májusban hagyta jóvá a 34 éves sportoló állampolgárság-cseréjét, aki 2016 közepétől nem szerepelt az orosz válogatottban.

A váltást megkönnyítette, hogy Csernouszov felesége, az olimpiai ezüstérmes sílövő Selina Gasparin svájci, s a pár két lánygyermeket nevel. Gasparin egyéniben ugyanúgy Szocsiban állhatott fel a dobogóra, mint Csernouszov, aki a 2014-es oroszországi téli játékokon az 50 kilométeres számban végzett harmadikként.

Csernouszov még olimpiai bajnokká is előrukkolhat – a CAS döntésétől függően. A nemzetközi Sportdöntőbíróság a régóta húzódó ügyben még nem tárgyalta annak a két, egyformán orosz sífutónak a fellebbezését, akik Szocsiban Csernouszov előtt végeztek, ám utóbb doppingolással vádolták meg őket, s az aranyérmes Alekszandr Legkovot, valamint az ezüstérmes Makszim Vilegzsanyint diszkvalifikálták, majd 2017 novemberében örökre eltiltották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik