Rp. gyorskorcsolya: újabb pozitív teszt a válogatottban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 18:10
null
Varnyú Alex is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: Földi Imre)
Hétfőn derült ki, hogy Liu Shaong koronavírusos, kedden újabb pozitív tesztről adott tájékoztatást a Magyar Országos Korcsolyázószövetség: Varnyú Alex is megfertőződött.

 

Nem alakul ez jól…

Kisebbfajta sokkot idézett elő hétfőn az, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang tesztje néhány nappal ezelőtt pozitívnak bizonyult, s bár a fiatalabbik testvér tünetmentes, és szigorú orvosi felügyelet mellett folytatja a felkészülést, bíztunk abban, hogy újabb esetről nem kapunk hírt.

De kaptunk, s már egy nappal az első után: kedden a Magyar Országos Korcsolyázószövetség újabb közleményt kényszerült kiadni, amelyben tudatta, Varnyú Alex is megfertőződött.

Esetében ugyanaz a protokoll, mint Liu Shaoangnál, vagyis amint negatív lesz a koronavírustesztje, számolhatunk ötig, merthogy öt, egymást követő napon negatívnak bizonyuló teszt esetén a váltóversenyekben érdekelt Varnyú is elindulhat a repülőtér felé.

A magyar short track válogatott szerdán indul útnak Peking felé – a mieink Amszterdam érintésével utaznak az ötkarikás játékok helyszínére.

A téli olimpia február 4-én rajtol, másnap vegyes váltóban már bajnokokat avatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik