K. E. 2020.11.24 10:55 Frissítve: 2020.11.24 11:20

Rp. gyorskorcsolya: nem utazik Hollandiába a válogatott

Folyamatosan betegségek tizedelik a short track csapatot, így kedden eldőlt: a magyar válogatott nem utazik december elején a heerenveeni tesztversenyre.

Fotó: HUNSKATE Média

 

Noha versenyek nincsenek már az idei nemzetközi naptárban, nem lazított a gyeplőn a magyar short track válogatott – megtette ezt a csapatban a fejét folyamatosan felütő betegség, így kedden eldőlt: Liu Shaolin Sándorék nem utaznak Hollandiába december elején.

A hollandok nemzetközi tesztversenyt és utána egy edzőtábort is szerveznek: az eredeti tervek szerint a viadal november közepén lett volna, ám annak időpontja előbb a hónap végére, majd december első hétvégéjére tevődött át, s eddig úgy volt, a mieink utaznak Heerenveenbe.

„Természetesen jó lett volna jégre lépni, és ha csak a hollandok és mi versenyeztünk volna, már az is jó felmérő lehetett volna – utalt Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edzője és menedzsere arra, hogy Hollandia és Magyarország a világ legjobbjai közé tartozik. – Szinte folyamatosan van beteg a csapatban, emellett kockáztatni sem akarunk. A Nemzetközi Korcsolyázószövetség még nem törölte el a januári lengyelországi Európa-bajnokságot, a február végi világkupaversenyeket és a márciusi heerenveeni világbajnokságot, ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy nem utazunk el Hollandiába.”

A betegség nem kíméli a stábtagokat is, a karantén miatt jelenleg nem folyhat teljes felkészülés, ám Bánhidi hangsúlyozta: „Szerencsére mentálisan erős a csapatunk, nemigen kell senkit sem pátyolgatni ebben a nehéz helyzetben, mindenki tudja, miért is dolgozunk.”

A cél nem más, mint a pekingi olimpia – 2022 februárjában.

2020.12.24 23:31:02

Téli sportok MALONYAI PÉTER

Éva és Ottó a színpadon teljesedett ki, Iván gyorskorcsolyázó olimpikonként szerzett nevet magának.

2020.12.01 20:54:23

Téli sportok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A hüttéket persze az idén el kell kerülni. A korai kőkorszakból származó, sílécet használó embereket megjelenítő barlang-, illetve sziklarajzokon sem látni forraltborozó figurákat.

2020.10.16 10:14:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Liu Shaolin Sándor: Kiváló formában voltam a pozitív teszt előtt, jól mentek az edzések, szeretnék ismét olyan állapotban lenni.

2020.09.21 09:35:42

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Jászapáti Petra short trackes létére három aranyat nyert a pályakerékpáros ob-n – és levonta a tanulságokat is.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.