H. Á.
MTI
2023.03.21 10:31 Frissítve: 2023.03.21 11:08

Rp. gyorskorcsolya: megállapodás a dél-koreai sportegyetemmel

Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötöttek a dél-koreai sportegyetemmel, a tervek szerint a magyar férfi versenyzők közös edzőtáborokban is részt vehetnek majd a világ legjobb korcsolyázóival.

Bánhidi Ákos szerint Európában egyedülálló lehetőséget jelent az együttműködés a magyaroknak (Fotó: Nemzeti Sport)

A szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedden úgy fogalmazott, a magyarok számára ez egy nagyon komoly lehetőség, mellyel új lendülethez juthatnak.

„Olyan ajtók nyílhatnak ki előttük, amelyek egyébként az európai korcsolyázók előtt nincsenek igazán nyitva” – jelentette ki Bánhidi, aki szerint különböző tervek vannak a közös edzőtáborok vonatkozásában.

„Speciális időszakon vagyunk túl mind a szezon, mind pedig a felkészülés tekintetében, egyfelől mert a Liu-testvérek országot váltottak, másfelől mert a háborús helyzet és az infláció szintén megnehezítette a helyzetünket, az idény első két világkupa-futamára el sem tudtunk utazni” – mondta a csapatmenedzser.

Bánhidi Ákos úgy értékelt, nagyon jó eredmény, hogy az összes magyar váltó kijutott a világbajnokságra, ahol aztán a női együttes „egy nüansz” miatt nem jutott be az A-döntőbe, ahol már éremért korcsolyázhatott volna.

„A hat világversenyről, amelyen részt vettünk, háromról éremmel tértek haza a hölgyek, ez pedig egy nagyon komoly teljesítmény az előzmények után. Ugyanakkor mindenképpen ide sorolnám a férfi váltó drezdai világkupán szerzett bronzérmét, melyet olyan korcsolyázók hoztak el, akik korábban nagy ritkán, épphogy szóhoz jutottak a váltóversenyek tekintetében” – mondta a szakember.

A női csapatról Bánhidi úgy nyilatkozott, nagyon fontos, hogy „az utánpótlás korosztályból hogyan integráljuk a versenyzőket az olimpiai keretbe”, míg a férfiaknál „előre kell tekinteni”, és a jelenlegi helyzetből „kell az építkezést folytatnunk.”

Bánhidi Ákos elmondta, április közepétől egyéni felkészülés következik a versenyzők számára, a közös munka pedig május elejétől kezdődik. Terveznek alapozó edzőtábort előbb Horvátországba, majd Észak-Olaszországba, ezeken a női és a férfi csapat tagjai közösen vesznek majd részt, aztán a tervek szerint a férfiak Dél-Koreába utaznak edzőtáborozni a sportegyetemre.

2023.03.14 19:40:49

Téli sportok nemzetisport.hu

Stefan Kraft és Manuel Fettner állhatott még dobogóra az 1994-es téli olimpia helyszínén.

2023.02.26 08:45:40

Téli sportok nemzetisport.hu

Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon szuper-G-ben diadalmaskodott, s írt sporttörténelmet.

2023.02.19 14:55:04

Téli sportok nemzetisport.hu

A norvég Johannes Thingnes Bö a hetedik érmét is begyűjtötte Oberhofban.

2023.02.05 12:18:21

Téli sportok nemzetisport.hu

A vk-győzelmek örökranglistáján utolérheti az utolérhetetlennek gondolt Ingemar Stenmarkot.