Rp. gyorskorcsolya: Kruegert súlyos fegyelmi vétség miatt zárták ki a csapatból

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 15:21
null
Krueger John-Henry nem lesz többet tagja a magyar csapatnak (Fotó: Árvai Károly)
Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott új szakmai vezetője elmondta, miért nem tagja már Krueger John-Henry a csapatunknak.

Bánhidi az MTI-nek elárulta, az amerikai születésű, a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Krueger John-Henry olyan fegyelmi vétségeket követett el, hogy életében először arra kényszerült, kizárjon valakit a csapatból. Mint megjegyezte, ez végleges döntés, azaz a 2018-ban 1000 méteren olimpiai ezüstérmes sportoló többet nem versenyez magyar színekben.

Bánhidi a 24.hu-nak hozzátette, korábban a bátyjától, Krueger Cole-tól is fegyelmi okok miatt váltak meg, most John-Henryre is sor került. Arra a kérdésre, hogy miért, annyit felelt: „Más kultúrából, szocializációból érkeztek.”

Mint ismert, a magyar szövetség (MOKSZ) kedden közleményben jelentette be, hogy Csang Csing Lina távozik (erről Bánhidi véleményét ide kattintva olvashatják). Neki kiemelkedő szerepe volt a magyar korcsolyasport sporttörténeti sikereiben, így a férfi váltó 2018-as, pjongcsangi ötkarikás aranyérmében, valamint az első egyéni olimpiai diadalban is, melyet idén Liu Shaoang aratott 500 méteren Pekingben. Az edzői stáb tagja marad viszont Dzse Szu Csun dél-koreai szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik