Rövid pályás gyorskorcsolya: távozik Csang Csing Lina a magyar válogatott vezetőedzői posztjáról

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 18:44
null
Távozik Csang Csing Lina a magyar válogatott vezetőedzői posztjáról (Fotó: Tumbász Hédi)
Tíz év után távozik a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzői posztjáról Csang Csing Lina – jelentette be közleményben kedden a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ).


Csang Csing Lina 2012 nyarán érkezett Magyarországra, és lett a válogatott szakmai tanácsadója, a 2014-ben, Szocsiban megrendezett téli ötkarikás játékokat követően pedig vezetőedzőként dolgozott. Kiemelkedő szerepe volt hazánk korcsolyasportjának történelmi sikerében – Magyarország első téli olimpiai aranyérme, majd a sportág első hazai egyéni aranyérme megnyerésében –, és számos további történelmi elsőség, világcsúcs elérésében. Érdemeit elismervén 2019-ben a Nemzeti Színházban megrendezett Év Sportolója Gálán az év edzőjének járó díjjal jutalmazták – ő volt a második külföldi szakember hazánkban, aki munkásságával kiérdemelte az elismerést. A pjongcsangi ötkarikás játékok után a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) vehette át, a pekingi olimpia után pedig a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki.

A szakvezető hazatér, és szülőhazájában, Kínában vállal munkát. A magyar csapat új szakmai vezetője a világraszóló sikerekből az elmúlt időszakban csapatvezetőként és edzőként részt vállaló Bánhidi Ákos lesz. Továbbra is az edzői stáb tagja marad Dzse Szu Csun, koreai szakember, a női csapat élére pedig Nicholas Gooch, brit edző érkezik – írja az MOKSZ közleménye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik