R. p. gyorskorcsolya: újabb halasztás, decemberben sem lesz ob

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 15:31
null
Decemberben sem lesz ob (Fotó: Tumbász Hédi)
Elhalasztják december közepéről a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát – közölte kedden a sportági szövetség honlapja.

Az eredetileg szeptemberre tervezett eseményt másodszor csúsztatják későbbre, de új időpont még nincs.

„Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe – a legnagyobb odafigyelés ellenére. Akadnak olyanok, akik másodszor fertőződtek meg – mondta Telegdy Attila, az ágazat sportigazgatója. – Úgy véljük, nem nagyon van értelme úgy megrendezni egy országos bajnokságot, hogy azon a mezőny legjobbjai nem tudnak elindulni, éppen azok, akik a végső győzelemre is esélyesek lennének. Még ennél is nagyobb súllyal esett latba az, hogy a fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni. Ki kell várni az orvosok által előírt időt, így a magyar bajnokság idejére sokan még nem lennének hadba állíthatók. Ráadásul az ob egyben válogató is az Európa-bajnokságra, vagyis mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy harcba szálljon a csapatba kerülésért.”

A vezető hozzátette, keresik az új időpontot, és rendkívül fontos az is, hogy a short track válogatott tagjai mentálisan is erősek maradjanak, ez különösen azoknak lehet nehéz, akik már másodszorra betegedtek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik