Peking 2022: a Gracenote három bronzérmet jósol a magyaroknak

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.27. 14:01
null
A legutóbbi téli olimpián történelmet írt Magyarország
A statisztikák alapján Magyarország három bronzot szerez. Az éremtáblázat élén ismét Norvégia végez majd a jövő évi pekingi téli olimpián – derül ki a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote legfrissebb elemzéséből.
Legutóbb, 2018-ban, a dél-koreai Phongcsangban a férfi rövid pályás gyorskorcsolya váltó révén történelmi győzelmet arattak a magyarok. Az volt az egyetlen dobogós helyezése a küldöttségnek, ezúttal viszont már három érmet jósol a Gracenote.

A norvégok az előző játékokon 39 éremmel, 14 arannyal, 14 ezüsttel, valamint 11 bronzzal zártak, de az előrejelzés szerint a kínai fővárosban még ezt a teljesítményt is felül fogják múlni 44 éremmel, köztük 22 arannyal.

Az előzetes statisztikák alapján az Orosz Olimpiai Bizottság sportolói végeznek a második helyen Pekingben, nekik 14 elsőséget jósol a rendszer, míg a harmadikok a gyorskorcsolyázásban nagyhatalomnak számító hollandok lesznek 12-vel, a negyedikek pedig a németek 11 várható aranyéremmel.

Őket az amerikaiak követik hét sikerrel, a Phongcsangban 11 aranyat szerző kanadaiakat viszont – akik 2018-ban a harmadikok voltak – a svédek és a svájciak mögé a 8. helyre teszi az elemzés.

A Gracenote mindössze négy elsőséget jósol a házigazda kínai sportolóknak, ugyanakkor a cég az ő esetükben minimális mintából tudott dolgozni, mivel a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyről hiányoztak.

A pekingi olimpia 100 nap múlva, február 4-én kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik