MTI 2019.11.19 22:50

Curling Eb: a nők nyertek, a férficsapat kétszer kikapott

A magyar férficsapat Spanyolországtól és Finnországtól is kikapott a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság keddi játéknapján. A női csapat 5:2-re legyőzte Törökországot.

 

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B-divíziós, azaz férfiak második vonalbeli összecsapásán a spanyolok a negyedik szakaszban már 5:2-es előnyben voltak, és bár a mieink 6:5-re felzárkóztak, a záró szakaszt és ezzel a meccset a spanyolok nyerték meg.

A második keddi mérkőzésen a finnek az első end után 2:0-ra elhúztak, majd végig vezettek, de a győzelmüket csak a 3-0-ra megnyert kilencedik endben tudták bebiztosítani. A tizedik endet már nem játszották le.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B-divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A-divízióba. A mieink most két győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen állnak csoportjukban, holtversenyben Spanyolországgal és Walesszel.

A szintén B-divíziós nőknél nyolc end után még csak 2:2 volt az állás: a magyarok kétszer kerültek előnybe, a törökök mindkétszer egyenlítettek. A kilencedik endben aztán a Palancsa Dorottya vezette magyar csapat 3:0-val jobbnak bizonyult, a tizedik endet pedig már le sem játszották.

A tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A mieink öt fordulót követően három győzelemmel és két vereséggel – az angolokkal és a spanyolokkal holtversenyben – ötödikek, kedden délután az olaszokkal együtt élen álló törökökkel játszanak.

CURLING  EURÓPA-BAJNOKSÁG
HELSINGBORG, B-DIVÍZIÓ
FÉRFIAK

Spanyolország–Magyarország 8:5
Finnország–Magyarország 9:5

NŐK
Magyarország–Törökország 5:2

 

 

2020.10.16 10:14:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Liu Shaolin Sándor: Kiváló formában voltam a pozitív teszt előtt, jól mentek az edzések, szeretnék ismét olyan állapotban lenni.

2020.09.21 09:35:42

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Jászapáti Petra short trackes létére három aranyat nyert a pályakerékpáros ob-n – és levonta a tanulságokat is.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.