Alpesi vk: a rendezők lemondták a bormiói lesiklóversenyt

Vágólapra másolva!
2014.10.01. 19:50
Címkék
Kimarad az alpesi sízők idei világkupaszezonjából a klasszikus, 1993 óta minden idényben megrendezett bormiói lesiklóverseny, a helyi rendezők ugyanis visszaléptek az esemény megtartásától.
A hagyományosan minden évben december végén sorra kerülő vk-futam megrendezésével kapcsolatban az utolsó pillanatokig vártak, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) ugyanis ezen a héten véglegesíti a versenynaptárát.

A bormiói szervezők azért nem vállalják tovább a rendezést, mert a karácsony és szilveszter közötti időszakban rengeteg turista látogatja a pályát, amelyet a vk-futam idejére le kell zárni, ráadásul amikor a mezőny ott tartózkodik, akkor a turistáknak kevesebb szálláshely jut.

A FIS a következő szezonra igyekszik találni egy olyan helyszínt, amely pótolja Bormiót. Erre a legesélyesebbnek Santa Caterina, Sestriere és Tarvisio tűnik.

A 3.186 kilométeres bormiói lesiklás az egyik klasszikusa volt az alpesi vk-sorozatnak, a versenyzők ezt tartották az egyik legnehezebben teljesíthető pályának. Bormióban 1985-ben és 2005-ben alpesi világbajnokságot is rendeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik