MTI
2015.12.08 14:00 Frissítve: 2015.12.08 14:43

Alpesi sí: Miklós Edit elégedett a Lake Louise-i szezonrajttal

Miklós Edit alpesi síző elégedetten értékelte szezonrajtját a világkupa-sorozatban, amelynek múlt hétvégi, Lake Louise-i állomásán kétszer is 22. lett lesiklásban.


„Pályafutásom eddigi legjobb kezdése volt. Először tudtam mindkét lesikló futamban a legjobb harmincban, azaz pontszerző helyen végezni” – mondta a Magyar Síszövetség keddi sajtótájékoztatóján a szám olimpiai hetedik helyezettje, aki hozzátette: az első menet szolid volt, a második viszont sokkal agresszívebb, de hibákkal tarkított, és szerencséje volt, hogy talpon tudott maradni az elrontott ugrató után.

A szuperóriás-műlesikló futamról, amelyben 46. lett, úgy fogalmazott, abban a számban „nagyon hátul van a rajtszáma” – azaz a pálya minősége már rosszabb, amikor ő következik –, így nehezebb jól szerepelnie, de amúgy sem volt hibátlan a teljesítménye.

Az MTK 27 éves sportolója arról számolt be, hogy legközelebb a franciaországi Val d’Isere-ben versenyez december 18-án és 19-én. Elárulta: ez nagyon kedves helyszín a számára, mert karrierje első vk-futamán ott szerepelt.

„Feljutni a csúcsra könnyebb, mint ott is maradni. De most is magasra tettem a lécet. Az előző szezonban a St. Moritz-i futamon elért harmadik pozíció után jöhet a második és az első hely, továbbá szeretném, ha valamennyi lesikló vk-viadalon pontszerző lennék, s a végén a legjobb tizenötben végeznék a szakági vk-ban” – fogalmazta meg a mostani idényre vonatkozó terveit Miklós Edit.

Megjegyezte: a mezőny ugyanolyan erős, mint az elmúlt években, mert a távozott idősebb riválisok helyére rengeteg nagyon jó fiatal érkezett.

Kapitány Ildikó, a magyar szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy sísportban eddig nyolc kvótát szereztek a magyarok a februári, lillehammeri téli ifjúsági olimpiára. Jelen állás szerint ketten-ketten indulhatnak alpesi síben, sílövészetben, síugrásban, míg egy-egy sportoló sífutásban és síakrobatikában lehet ott a norvégiai eseményen.

 

2022.11.16 16:18:57

Téli sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ötös fogatot nem ők, nem a Liu fiúk bontották meg.

2022.11.09 13:52:38

Téli sportok nemzetisport.hu

15 évesen olimpiai érmet nyert, ám élete nagy álma beteljesülésére újabb 12 évet kellett várnia.

2022.10.15 20:35:39

Téli sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem mondani akarja, hogy bajnok, hanem mutatni.