Szepesi Bertold szerint impozáns sípálya épül Gyergyószentmiklós mellett

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 11:10
Szepesi Bertold (Fotó: utanpotlassport.hu)
Szepesi Bertold, a magyar alpesi sízők szövetségi kapitánya szerint impozáns sípálya épül a Gyergyószentmiklós melletti Pongrác-tetőn.

A szakvezető az M1 aktuális csatornának azt mondta, „kicsit irigykedve követi a fejleményeket”, de szakmai szemmel nézve „világszínvonalú” létesítmény jön majd létre.

Az alpesi sízők idényét értékelve Szepesi Bertold úgy fogalmazott, összességében jó időszakon vannak túl, amelynek során ugyanakkor akadtak „felemás részek” is.

„Voltak időszakok, amikor nehéz dolgunk volt az időjárási körülmények miatt, sok versenyt el is kellett törölni, de úgy gondolom, hogy sikeres ifjúsági olimpiát tudhatunk magunk mögött, Tóth Zita pedig stabilan pontszerző helyeken zár az Európa-kupában, ami nagy fegyvertény” – fogalmazott a kapitány, hozzátéve, hogy korábban Magyarországnak nem volt olyan sízője technikai számokban, aki ilyen eredményeket tudott volna elérni.

A 2026-os téli olimpiáról azt mondta, a nőknél reálisnak tartja, hogy két magyar versenyző szerezzen kvótát, ugyanakkor a férfiaknál sem „a valóságtól elrugaszkodott cél”, hogy ketten is kijussanak a játékokra.

„A célunk az, hogy legalább négy alpesi síző kvótát szerezzen a 2026-os olimpiára” – jelentette ki.

A korábban két olimpián szereplő, az idén műlesiklásban magyar bajnok Kékesi Márton elárulta, célba vette a harmadik ötkarikás szereplést, 28 évesen ugyanis még nem foglalkoztatja őt a visszavonulás gondolata.

„Felnőtt magyar bajnokságot sosem könnyű nyerni, ezúttal is szoros volt a mezőny és tizedmásodperceken múlt, hogy első vagy második leszek, esetleg lecsúszok a dobogóról is. Úgy tűnik, hogy a hóviszonyok nekem kedveztek, előtte sokat edzettem hasonló körülmények között” – nyilatkozta bajnoki címéről, és elmondta, a magasabb hőmérséklet és az előző napok esős időjárása miatt a pálya nem volt jeges.

„A mostani szezonban tudtam javítani óriás-műlesiklásban, de a fő számomban, műlesiklásban szeretnék még nagyobbat előrelépni a világranglistán. Jövőre már a világbajnokságra és az olimpiai kvótaszerzésre koncentrálok majd” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik