Téli olimpia: a hódeszkás Jacobellis 16 évet várt az aranyra

Vágólapra másolva!
2022.02.09. 09:04
null
Jacobellisnek csak összejött az olimpiai győzelem (Fotó: Getty Images)
A női hódeszkások krossz versenyszámát is megrendezték szerdán a pekingi olimpián. Az aranyérmet az amerikai Lindsey Jacobellis szerezte meg a francia Chloé Trespeuch és a kanadai Meryeta O'Dine előtt.

A 36 éves amerikai már az előfutamok során is meggyőző teljesítményt nyújtva jutott be a fináléba, ahol gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen egyből az élre állt, s bár a pálya kétharmadánál Trespeuch – aki 2014-ben már volt bronzérmes ebben a számban – alaposan megközelítette, végül előznie nem sikerült. Jacobellis így elsőként haladt át a célvonalon és megszerezte hazája első aranyérmét Pekingben.

JACAOBELLI GYŐZELME

Az amúgy ötszörös világbajnok versenyzőnő már 16 évvel ezelőtt, a versenyszám olimpiai bemutatkozásakor ezüstérmes volt, mégpedig úgy, hogy toronymagasan vezetett, de az utolsó ugratónál bemutatott egy – teljesen felesleges – deszkafogást, ami után viszont elesett, és mire talpra állt, addigra svájci riválisa beért a célba, így meg kellett elégednie az ezüsttel. Azóta is rendre próbálkozott az olimpiákon, volt döntős is, de még a dobogóra sem sikerült felállnia másfél évtizeden keresztül, egészen mostanáig...

A SZÁM 2006-OS DÖNTŐJE

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
HÓDESZKA, NŐI KROSSZ
1. Lindsey Jacobellis (Egyesült Államok)
2. Chloé Trespeuch (Franciaország)
3. Meryeta O'Dine (Kanada)
4. Belle Brockhoff (Ausztrália)
5. Julia Pereira de Sousa Mabileau (Franciaország)
6. Tess Critchlow (Kanada)

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik