Műkorcsolya Eb: hibái ellenére megvédte címét az orosz páros

Vágólapra másolva!
2014.01.19. 15:44
null
Az oroszok megvédték címüket (Fotó: MTI)
A Tatjana Voloszozsar, Makszim Tranykov duó a kűrben elkövetett nagy hibái ellenére is megvédte címét párosban a Syma-csarnokban a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság vasárnapi záró napján.  

Az orosz kettős a pénteki rövid program után jelentős előnnyel vezetett a négyszeres világ- és Európa-bajnok német Aliona Savchenko, Robin Szolkowy duó előtt, s mivel utóbbiak betegség miatt a kűrtől visszaléptek, valószínűsíthető volt, hogy ismét az ő nyakukba kerül az aranyérem.
Honfitársaik, a rövid program után negyedik Kszenija Sztolbova, Fjodor Klimov kettős ugyanakkor nagyon erős, és hibátlanul végrehajtott kűrrel jelentkeztek, s gyakorlatukra pályafutásuk legmagasabb pontszámát kapták a bíróktól.

Az utolsóként jégre lépő címvédők aztán már a második elemnél rontottak, Tranykov kibillent az egyensúlyából a tripla Salchow után, de állva maradt. Ezután a tripla toeloop-dupla toeloop kombináció első eleme után Tranykov el is esett, majd a dobott tripla Salchownál a leérkezéskor Voloszozsar huppant a jégre. A bírák a hibák ellenére csupán egy ponttal adtak kevesebbet a címvédő produkciójára, mint Sztolbováékéra, így Tranykovék immár harmadik Eb-aranyukat nyerték meg.

„Egyelőre nem tudjuk megmondani, mi történt, a szezon eddigi részében és az itteni edzéseken hibátlanul teljesítettünk... A februári szocsi olimpián a mainál sokkal jobban kell koncentrálnunk” – mondta Tranykov a verseny után.

Az Eb a 15 órakor kezdődő gálával zárul.

MŰKORCSOLYA EB
PÁROS

1. Tatjana Voloszozsar, Makszim Tranykov (Oroszország) 220.38 pont
2. Kszenija Sztolbova, Fedor Klimov (Oroszország) 207.98
3. Vera Bazarova, Jurij Larionov (Oroszország) 201.61

ÉREMTÁBLÁZAT
Oroszország 2 4 2
Olaszország 1 1
Spanyolország 1
Nagy-Britannia 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik