Négy magyarral kedden rajtol a torinói vb

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.23. 10:59
null
A vb első napján a jégtáncosoké a terep (Fotó: Action Images)
Kedden kezdődik és szombaton ér véget Torinóban a műkorcsolya-világbajnokság, amelyen négy versenyző, Sebestyén Júlia, Vardanjan Tigran, valamint a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánckettős képviseli Magyarországot.

A januári, észtországi Európa-bajnokságon hatodik helyezett Sebestyénnek valószínűsíthetően ez lesz az utolsó világversenye, bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél (MOKSZ) hivatalosan még nem jelezte, hogy befejezi a pályafutását.

„Juli többször nyilatkozta, hogy a szezon végén visszavonul, de ezt sem a szövetségnek, sem nekem nem jelezte eddig – mondta el a távirati iroda érdeklődésére Jurek Eszter szakágvezető. – A vébén, úgy gondolom, be kellene jutnia az első tízbe, de ehhez sokkal jobb programokat kell futnia, mint a februári olimpián, ahol meglehetősen sokat hibázott. Természetesen a japánokat és az amerikaiakat nem lehet megverni, ám hibátlan teljesítménnyel be lehet kerülni az első tíz közé."

Jurek hozzátette: a férfimezőnyben Vardanjan Tigran szinte biztosan nem lesz ott a legjobb 24 között a rövidprogram után, de remélhetőleg a 30. helynél előrébb végez. Annyi biztos, hogy a férfiaknál új bajnokot avatnak, a vancouveri téli játékok után ugyanis a friss olimpiai bajnok, vb-címvédő amerikai Evan Lysacek bejelentette, hogy nem vesz részt a torinói eseményen.

Hasonló elhatározásra jutott Lysacek mellett a kétszeres vb-győztes svájci Stéphane Lambiel, valamint a 2004-ben ötkarikás aranyérmet nyerő, négyszeres világbajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko is, bár utóbbi az orvosai tanácsára hagyja ki a viadalt.

A tallinni Eb-n 10., Vancouverben a 13. pozícióban záró Hoffmann, Zavozin jégtáncpáros Moszkvában és Budapesten készült a vb-re, és céljuk az első tízbe kerülés. A kettős nem sorsolt túl szerencsésen, hiszen a 27 duót felvonultató mezőnyben tizedikként lép jégre.

A torinói viadal szombatig tart, az első napon a jégtáncosok kötelező és a párosok rövidprogramjára kerül sor. A férfiak szerdán, a nők pénteken kezdik a versenyt a rövidprogramokkal.

A torinói világbajnokság minden jelentős eseményéről beszámol az MTV szerdától vasárnapig tartó közvetítéssorozatában. A szombati szabadprogramot a visszavonuló Sebestyén Júliával és a vasárnapi gálát élőben, Zelinka Ildikó és Engi Klára kommentálásával követhetik az m1 nézői.   

 TORINO, VB-PROGRAM
kedd
jégtánc, kötelező program – 12 óra
párosok, rövidprogram – 18.15
szerda
férfi rövidprogram – 9.30
párosok, kűr – 18.45
csütörtök
jégtánc, original – 12.45
férfi kűr – 18.15
péntek
női rövidprogram – 9
jégtánc, kűr – 18.45
szombat
női kűr – 12.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik