ÚJABB JANUS ARCÚ SZEZON

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2013.05.20. 00:05
ELSŐ FELINDULÁSBÓL TÖRTÉNŐ SZEZONÉRTÉKELÉS   Mivel a mai nap kiderült, hogy kommentálják a blogot "fiatalabb" olvasok is, ezért egy kis...

ELSŐ FELINDULÁSBÓL TÖRTÉNŐ SZEZONÉRTÉKELÉS

Mivel a mai nap kiderült, hogy kommentálják a blogot "fiatalabb" olvasok is, ezért egy kis magyarázattal tartozom a címért. Janus a római mitológia egyik istene volt (január nevű hónapunkat is róla nevezték el), aki nevével évezredek óta a kettősséget, illetve a kétarcúságot fémjelezik.

A NEGATÍV OLDAL

- Újra lemaradtunk a BL-ről

Közülünk többen a szezon elején még a TOP5-öt is elérhetetlenek tartották, ahhoz képest a bajnokság utolsó másodpercéig harcban voltunk a BL-s helyért! Ennek két hozadéka van. Egyrészt így sokkal nehezebb lesz megtartani Bale-t (közel sem lehetetlen, később bővebben), illetve nehezebb lesz minőségi játékosokat igazolni, amivel a jövőben is versenyben lehetünk.

- A támadó játék változása

Habár amióta az angol top liga PL, azóta csak egy alkalommal rúgtunk több gólt egy bajnoki idényben (2009-/10: 67 gól), mint most és akkor is csak egy góllal, de aki látta a meccseinket az igazolhatja, hogy messze nem volt olyan meggyőző és lehengerlő a támadójátékunk, mint amit megszokhattunk ez előtt.

Volt szerencsém egy alkalommal idén élőben látni a csapatot (más mint a képernyő előtt) és látható volt, hogy AVB rendszere nem a vonal szélsőkre épül, hanem a támadásban résztvevő elülső 4 játékos folyamatos helycseréjére. Ebben a taktikában Lennon szerepe és potenciálja átértékelődik, főleg a sérülései tükrében. Az új rendszer egyértelmű győztese Bale! Dempsey még értékelhetőt nyújtott a 12 rúgott góljával ami révén fontos pontokat is hozott a konyhára, de Defoe 42 meccsen lőtt 15 és Adebayor 33 meccsen elért 8 gólja édeskevés! A többiekről vagy jót, vagy semmit...

- Levy "töketlensége"

Kedves ügyvezető elnökünk sokszor jó érzékkel kezeli az átigazolási szituációkat, de egyértelműen az Ő hibájának rovom fel, hogy a téli átigazolási időszakban nem igazoltunk csatárt!!!

A POZITÍV OLDAL

- Rekord pontszám

Soha senki nem szerzett ennyi pontot az 5. helyért, mint mi...

Sajnos ez idén kevés volt :(

- Remek idegenbeli mérleg

Eddig mindig a Lane számított a fellegvárnak, de idén idegenben felkerültünk a PL dobogójára.

- BALE

Nemecsek Ernővel ellentétben őt megilleti az a dicsőség, hogy a nevét csupa nagybetűvel írjuk le!!! Az ízlések és pofonok különbözőek, de az nem lehet véletlen, hogy ő söpört be minden egyéni díjat az idén! Amióta a csapaért szorítok soha nem fordult elő az, hogy ennyire egy emberessé vált volna a Spurs... Most viszont le kell írnom csupa nagybetűvel, hogy VILÁGKLASSZIS!!! Hogy mi lesz nyáron, azt valószínűleg még ő sem tudja, de én úgy gondolom, hogy marad. És miért?

Máshol nem játszanék csatárként, vagy ennyire szabad szerepkörben és nem lenne ekkora király sem!

- Igazolások

Lloris, Vertonghen, Dembelé egyértelműen a mérleg pozitív serpenyőjébe tartoznak! Dempsey úgy rúgott 10 gól felett, hogy állandóan mindenki őt szidta. Siggy és Holtby pedig még még csak a jövő ígéretei.

- AVB

Úgy érzem, hogy a keretből és az adott szituációkból kihozta a legtöbbet! Lehet még több? IGEN, csak türelem kell hozzá!!! Az az egy biztos, hogy a játékosok szeretik és bíznak benne!

- A szezon pillanata:

Egyértelműen a bajnok idegenbeli legyőzése amire már több évtizede várunk és az is idén fordult meg először hosszú ideje, hogy nem vertek meg minket :D


- A szezon gólja:

- A szezon igazolása:

Jan Vertonghen

MI LESZ?

Legfontosabb Bale megtartása! Ezen túl nagyon szeretnék új és góllövő csatárokat látni a csapatban. Jövőre ezt is túl fogjuk szárnyalni, nem beszélve arról, hogy addigra a bíróság is jóváhagyja az egyesületünket és bejelentkezünk az anyaklubnál is ;)


COYS!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik