Szocsi, a szellemváros - az olimpia helyszíne romokban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 09:50
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Szocsi_a_szellemvaros')">Szocsi, a szellemváros (Fotók: blogsochi.ru)<br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a><br />
Egészen erős fotókat készített egy orosz blogger a téli olimpia helyszínéül szolgáló Szocsiban. A március 16-án befejezett paralimpiai játékok után az utcák teljesen kiürültek, szemetet és romokat láthat csak az, aki betéved az olimpiai „faluba”.

A Fekete-tenger partján fekvő városban pár héttel ezelőtt még hatalmas volt a nyüzsgés, a téli olimpia és a paralimpia záróünnepsége után azonban az ötkarikás játékok miatt felhúzott városrész teljesen kiürült és elhagyatottá vált.

Ahogy az Alekszandr Valov képein is jól látszik, az oroszok által az utolsó pillanatban épített utak és épületek omladoznak, az utcákról eltűntek az emberek, vadvirágok nőnek és mindent beborít a szemét, amelyet vélhetően még az önkéntesek hagytak ott.

Szocsi, a szellemváros (Fotók: blogsochi.ru)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Szocsi, a szellemváros (Fotók: blogsochi.ru) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Sánc állott, most kőhalom
A szarajevói téli olimpiát 1984. február 7. és február 19. között rendezték meg az egykori jugoszláv városban.

A valamivel több mint harminc éve ott versenyző sportolók ma lehet, hogy nem ismernének rá a helyszínekre. GALÉRIA ITT»

Az ötkarikás esemény megrendezésére az oroszok a becslések szerint az előzetesen tervezett összeg sokszorosát, 51 milliárd dollárt (11 300 milliárd forintot) fordítottak, ami még a 2008-as pekingi nyári játékok költségvetését is felülmúlja.

A Daily Mail információi szerint a játékok előtt több mint kétezer családot költöztettek ki a környékről, csak azért, hogy az olimpiai falu felépülhessen, most azonban az oroszok nem tudnak mit kezdeni az üres szobákkal, a sportlétesítményekkel és a sípályákkal.

Szocsi, a szellemváros (Fotók: blogsochi.ru)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Szocsi, a szellemváros (Fotók: blogsochi.ru) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Eredetileg úgy tervezték, hogy az ötkarikás játékok után turistalátványosság lesz Szocsiból, de a szakértők már azt sem tartják kizártnak, hogy pár éven belül teljesen eltűnik a föld színéről a milliárdokért építtetett olimpiai falu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik