A fél MU és Spurs pelenkát hordott, mikor Giggs és Friedel debütált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 12:01
Döbbenetes korkülönbségek mutatkoztak meg a Tottenham és a Mancehster United keretében a két csapat hétközi nemzetközi mérkőzésén. Az MU vert állásból csodát csinált és jutott tovább az Olympiakosz ellen a BL-ben, a Tottenhamnek ugyanez nem sikerült Portugáliában. Mindkét angol csapat kezdőjében szerepelt egy-egy veterán játékos, akinek debütálása napján csapattársai többsége még pelenkát hordott.

Ryan Giggs csak mosolygott, mikor az Olympiakosz 3–0-s legyőzését követően megmutatták neki, mennyi idősek is voltak a szerdai kezdőbe nevezett csapattársai, mikor 1991 márciusában debütált a Manchester United első csapatában. Meg tudjuk érteni: a kapus, David De Gea mindössze három hónapos volt, de a lassan visszavonuló Rio Ferdinand is mindössze 12 éves. Ryan Giggs csak mosolygott, mikor az Olympiakosz 3–0-s legyőzését követően megmutatták neki, mennyi idősek is voltak a szerdai kezdőbe nevezett csapattársai, mikor 1991 márciusában debütált a Manchester United első csapatában. Meg tudjuk érteni: a kapus, David De Gea mindössze három hónapos volt, de a lassan visszavonuló Rio Ferdinand is mindössze 12 éves.

A szerdai MU-kezdő tagjainak életkora Ryan Giggs debütálásakor
A szerdai MU-kezdő tagjainak életkora Ryan Giggs debütálásakor

A londoni Tottenhamnél a francia Hugo Llorist helyettesítő Brad Friedel 42 évesen állt a Spurs gólvonalán. Az amerikai kapus 1992 szeptember 3-án játszotta első profi mérkőzését, a Benfica elleni kezdőben szereplő Ezekiel Fryers hat nappal később, a középpályás Nabil Bentaleb pedig két évvel ezt követően született meg. Friedel mögött a „rangidős” a spanyol Roberto Soldado volt a pályára kifutott tizenegyben, aki még bőven az iskola udvarán az amerikai kapus debütálásának napján.

A Benfica elleni Spurs-kezdő tagjainak életkora Friedel debütálásának napján (year=év, month=hónap, day=nap
(Forrás: reddit.com)
A Benfica elleni Spurs-kezdő tagjainak életkora Friedel debütálásának napján (year=év, month=hónap, day=nap (Forrás: reddit.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik