Ray Lewis ellátogatott a Fehér Házba, ahol senkit sem bántott - galéria, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 11:31
null
Barack Obama és John Harbaugh főedző az ajándék mezzel pózol. A háttérben Ray Lewis. – <a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('A_Baltimore_Ravens_a_Feher_Hazban_jart_Obama_elnoknel')">GALÉRIA</a> (Fotó: Reuters)
A 47. Super Bowlt egy sokáig emlékezetes drámai mérkőzésen megnyerő Baltimore Ravenst szerdán fogadta Barack Obama, amerikai elnök.

Az észak-amerikai major sportokban (NBA, NFL, NHL, MLB) megszokott módon, az Egyesült Államok mindenkori elnöke az adott év folyamán a Fehér Házban fogadja a négy liga bajnokcsapatait. Így történt ez szerdán is, amikor az NFL bajnoka, a Baltimore Ravens látogatott a washingtoni rezidenciára.

Ahol a kellemes napsütésben mindenki csupa mosoly, könnyedség és elegancia volt. Ray Lewis nem terített le senkit, és Ed Reed sem próbálta földre vinni az USA első emberét, akivel még John Harbaugh edző sem állt le ordítozni a pulpitus mellett.

A Ravens tisztelettudó vendég volt (ami a legutóbbi rájátszásban nem volt róluk elmondható: minden vendéglátójukat megruházták): vittek ajándékot, így Obama elnök egy-egy Ravens-mezzel és mackófelsővel gazdagodott.

Amiket az elnök úr laza poénokkal elővezetett köszöntőbeszéde vezetett föl: Obama saját bevonulását illetően hiányolta a füstgépet és konfettiágyút, igaz, ő nem szokta fölszedni a gyepet, amerre jár. A Dancing with the Stars című táncos show műsorban vitézkedő Jacoby Jones is említést érdemelt: „A Denver elleni playoff meccsen nem tudtam eldönteni, hogy Foxtrottot vagy Two Stepet járt a célterületben."

Nagy volt a jókedv: Ray Lewis, Ed Reed és Ray Rice majd‘ megszakadt a nevetéstől – GALÉRIA (Fotó: Reuters)
Nagy volt a jókedv: Ray Lewis, Ed Reed és Ray Rice majd‘ megszakadt a nevetéstől – GALÉRIA (Fotó: Reuters)

A Super Bowl legértékesebb játékosának választott Baltimore-i irányítónak, Joe Flaccónak is kijutott a dicséretből: „Szenzációs volt, mennyire feljavult a teljesítményed, amikor elkezdtél a csapattal a szerződésed megújításáról tárgyalni. Annyit mondhatok, ha a következő idényben is úgy játszol, mint legutóbb, akkor nem biztos, hogy jövőre is Joe Biden alelnök lesz Delaware legnépszerűbb embere."

A nagy viccelődésben azonban arra már nem volt hajlandó, hogy Ray Lewisszal együtt járja el annak jól ismert táncát, viszont megkérte a visszavonuló linebackert, hogy hagyja békén a Fehér Ház gyepét. A Houstonba szerződő Ed Reedről szólva pedig annyit mondott: megnyugtatja, hogy nem csak az ő haja őszül, és hogy magához hasonló öregfiúkkal van körülvéve. A legendás safety persze értette a tréfát és az esemény után így beszélt a fogadásról a Ravens honlapjának: „Egészen fantasztikus volt! Amikor az ősz hajról beszélt, már tudtam, hogy rajtam a sor, pedig abban bíztam, hogy kimaradok a felsorolásból. De igazából jó érzéssel tölt el, amit mondott, mert rokon lelkek vagyunk: a safety munkája már csak ilyen, hogy megőszül bele az ember, az Államok elnöke pedig az első számú safety, persze, hogy ő is beleőszül."

Torry Smith is el volt ájulva: „Ez volt a legklasszabb dolog, amiben valaha is részt vettem... muszáj lesz megismételni!" – írta Twitter-csatornáján.

Obama elnök még sok sikert kívánt, amire különösen a 11. héten lesz szükségük, amikor az elnök kedvenc városában, Chicagóban lépnek pályára (Obama elnökké választása előtt a Szeles Város polgármestere volt).

A csapat ezt követően elhagyta Washington D.C.-t, de pénteken már újra összegyűlnek, hogy átvegyék a bajnoki címért járó aranygyűrűket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik