Xavi egy súlyos beteg fiúnak üzent párizsi gólörömével

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 11:29
Xavi Hernandez az FC Barcelona második gólszerzője volt kedd este a PSG elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén Párizsban,  a kivételes rúgótechnikájú középpályás a 89. percben értékesített egy Alexis Sánchez által kiharcolt tizenegyest, amely meglepő módon profi karrierje első rendes játékidőben elvégzett büntetője volt. De nem csak a gól, a gólöröm is emlékezetes maradt. Egy súlyos beteg kisfiúnak biztosan.

Xavi pár héttel ezelőtt egy katalán rádióműsorban hallott a hároméves kora óta leukémiával kezelt Miguel történetéről, akinek legfőbb vágya volt, hogy egyszer találkozhasson a Barcelona Európa- és világbajnok szupersztárjával. Nem is kellett több, Xavi pár napra rá meglátogatta Miguelt a kórházban, megajándékozta egy aláírt mezzel és egy felejthetetlen élménnyel. hároméves kora óta leukémiával kezelt Miguel történetéről, akinek legfőbb vágya volt, hogy egyszer találkozhasson a Barcelona Európa- és világbajnok szupersztárjával. Nem is kellett több, Xavi pár napra rá meglátogatta Miguelt a kórházban, megajándékozta egy aláírt mezzel és egy felejthetetlen élménnyel.

Xavi nagy pillanata: az első (rendes játékidőben) értékesített Barca-büntető (Fotó: Action Images)
Xavi nagy pillanata: az első (rendes játékidőben) értékesített Barca-büntető (Fotó: Action Images)

A Barca „agya" búcsúzóul azt is megígérte a srácnak, ha betalál a Milan elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján, gólját neki ajánlja majd, amit a feje búbja simogatásával fog jelezni. A Milan ellen nem jött össze a gól Xavinak, a PSG ellen – amely egyébként a 150. nemzetközi klubmérkőzése volt – viszont igen, s a megbeszélt gólörömről nem feledkezett meg.

Miguel nagy pillanata: a megbeszélt gólöröm (Fotó: Action Images)
Miguel nagy pillanata: a megbeszélt gólöröm (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik