A San Lorenzónak szurkol az új pápa

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 10:52
null
Ferenc pápa a San Lorenzo címerével (Fotó: Dirty Tackle)
Március 13-án, Rómában megválasztották az új pápát, kinek először csak a nevét (Ferenc) tudtuk meg, később aztán a személyére is fény derült, de az argentin születésű, Diego Maradona és Lionel Messi hazájából érkező Jorge Mario Bergoglióval kapcsolatban az is sokakat érdekelt, melyik futballklub sikeréért szorít. A válaszra nem kellett sokáig várnunk: az új Szentatya szülővárosa, Buenos Aires egyik csapatának, a Club Atlético San Lorenzo de Almagro szurkolója.

Az argentin élvonalbeli bajnokságban szereplő San Lorenzo nem tartotta sokáig titokban I. Ferenc futballal kapcsolatos érzelmeit, a klub Twitter-csatornáján tett közzé egy fotót, amelyen az új pápa a San Lorenzo zászlaját mutatja, sőt a pápa szurkolói kártyáját is megosztották a büszke rajongókkal, amely szerint 2008, a klub alapításának 100. évfordulója óta hivatalos tagsággal is rendelkezik.

A klubot a közeli katolikus templom papja, Lorenzo Massa atya alapította, felajánlva az addig a bőrt az utcán rúgó (és ezzel gyakran önveszélyes helyzeteket teremtő) srácoknak: futballozzanak a templom kertjében, azzal a feltétellel, hogy eljárnak misére. A csapat nevében tehát nem véletlen a Lorenzo név – igaz, Lorenzo Massa nem szerette volna, hogy róla nevezzék el a klubot, így a piros-kékek neve Szent Lőrincre és az argentin függetlenségi háború során megvívott San Lorenzo-i csatára utal.

(Fotó: Dirty Tackle)
(Fotó: Dirty Tackle)

Róma új püspökének bevallása szerint – és amennyiben ideje is engedi – a csapat egyetlen meccsét sem hagyja ki, mostantól vélhetően azért jóval kevesebb ideje lesz élőben drukkolni a kedvenceknek. Argentínán kívül, pontosabban Olaszországon belül a Serie A címvédő és jelenlegi listavezető Juventusszal szimpatizál a piemonti olasz gyökerekkel rendelkező Ferenc pápa.

A legutóbb 2007-ben bajnoki címet ünneplő San Lorenzo futballcsapata jelenleg a 12. helyen áll az argentin bajnokságban, de nem lepődnénk meg, ha az új pápa személye pozitív hatással lenne a csapat szereplésére a közeljövőben.

DE KINEK DRUKKOLT XVI. BENEDEK ÉS II. JÁNOS PÁL?

Ha már itt tartunk, szerda délelőtt hosszabb írásban jártuk körül az előző két pápa és a konklávé több tagjának „klubhovatartozását”. A hivatalát letett XVI. Benedek szívéhez a Bayern München áll közel a futballcsapatok közül, míg az ifjú korában futballozó, magát kapusként kipróbáló II. János Pál Cracovia-drukker volt. A konklávé tagjai közül Angelo Scola milánói érsek az AC Milan szurkolója, Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár (és Juventus-drukker) pedig még sportriporterként is kipróbálta magát! MAGAS RANGÚ EGYHÁZI MÉLTÓSÁGOK ÉS A FUTBALL – KÖRKÉP AZ NSO-N.

(Fotó: 101greatgoals.com)
(Fotó: 101greatgoals.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik