Nyakát törte a „klinsmannozó” focista, de már tud járni

Vágólapra másolva!
2013.02.16. 16:58
Jürgen Klinsmann híres gólörömét szerette volna utánozni egy angol amatőr futballista, de majdnem az életével fizetett egy kis hibáért.

Dennis Swales egy közönséges hétvégi amatőr mérkőzésen (ún. vasárnapiliga-meccsen) egy utolsó percben szerzett győztes gólt szeretett volna megünnepelni úgy, ahogy Jürgen Klinsmann tette 19 évvel korábban, amikor a Tottenham Hotspur játékosaként győztes gólt rúgott a Sheffield Wednesday ellen 4–3-ra megnyert mérkőzésen.

A szerencsétlenül járt Dennis Swales (Fotó: The Sun)
A szerencsétlenül járt Dennis Swales (Fotó: The Sun)

A „klinsmannozás" azonban kis híján tragédiával végződött, Swales ugyanis ahelyett, hogy elegánsan hason csúszott volna a vizes füvön, rosszul fogott talajt, és, ahogy mellkassal a földnek csapódott, eltört két nyakcsigolyája és négy nyaki porckorongja.

A 3–2-es sikert vele ünneplő csapattársak azonban a tragikus pillanatban ebből mit sem érzékeltek, és mindannyian ráugrottak. A következő percben persze már ott voltak az orvosok, Swalest kórházba szállították, ahol a hatórás műtét során műanyag lemezekkel pótolták a porckorongjait, és rendbe tették a csigolyáit is.

Klinsmann sem gondolta anno, hogy ebből bárkinek baja lehet (Fotó: The Sun)
Klinsmann sem gondolta anno, hogy ebből bárkinek baja lehet (Fotó: The Sun)

Ha focizni nem is tud többet, az orvosok szerint, ha nem is könnyen, de legalább járni újra megtanulhat majd, olyannyira, hogy hat héttel az operáció után már meg is tette az első lépéseket. Mint azt a The Sunnak elmondta: „Korábban jó párszor ünnepeltem már így a gólomat, de álmomban sem fordult meg a fejemben, hogy eltörhetem a nyakamat."

Klinsmann híres gólja és gólöröme (1:54-től):

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik