Seattle-ben a szurkolók dönthettek a vezetőedző sorsáról

Vágólapra másolva!
2012.12.22. 16:18
Demokratikus alapokra helyezték a menedzseri pozíció eldöntését az MLS-ben szereplő Seattle Sounders klubcsapatánál, ahol a bérlettel rendelkező drukkerek szavazhatták meg, négy szezon után is a jelenlegi vezetőedző, Adrian Hanauer maradjon-e a kispadon.

Hanauer, aki az edzősködés mellett a Sounders társtulajdonosa is egyben, már akkor megígérte a a szurkolóknak, hogy ők dönthetnek majd a sorsáról, mikor négy évvel ezelőtt leült a kispadra.

Hanauer elégedett, ahogy a szurkolók is (Fotó: soundersfc.com)
Hanauer elégedett, ahogy a szurkolók is (Fotó: soundersfc.com)

A bérletesek éltek is a lehetőséggel, és egyhangúlag hozták érvényre az akaratukat: a voksolók 96 százaléka döntött úgy, hogy szívesen látná a jövőben is a jelenlegi mestert a csapat élén, annak ellenére, hogy az elmúlt négy szezonban a Seattle – bár mindig szerepelt a rájátszásban – egyszer sem jutott az elődöntőnél messzebb.

„Az első naptól kezdve a szurkolókkal szoros együttműködésben irányítjuk a klubot, és döntünk a fontos kérdésekben" – nyilatkozta Hanauer, aki a Barcelona elnökválasztási modelljéről mintázta a klub működési filozófiáját, és az elmúlt négy szezonban három alkalommal is a magasba emelhette a nemzeti kupának megfelelő US Open Cup trófeáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik