Ronaldót 100 méteres párbajra hívta a spanyol olimpikon

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 16:41
Cristiano Ronaldo mindenkit állva és sok szájat tátva hagyott az Atlético Madrid elleni városi derbin produkált (közel) 100 méteres sprintjével, mikor 10 másodperc alatt nyargalt kaputól kapuig, s tette mindezt a 70. percben, nem kevés kilométerrel a lábában. Több spanyol sajtóorgánum azt állította, ezzel a teljesítménnyel a portugál akár a 100 méteres síkfutók között is megállná a helyét.

Persze nem mindenki volt elájulva Ronaldo sebességétől, akadt olyan is, akit szó szerint dühített a Real gólzsákjának egekig magasztalása. A 100 méteres síkfutás spanyol rekordere (10.14 mp), Ángel David Rodríguez a Twitterén hívta ki Ronit egy rövidtávú párbajra. Ahogy az atléta bejegyzésében fogalmazott: „legyen szöges cipőben, vagy anélkül, betonon vagy füvön." Twitterén hívta ki Ronit egy rövidtávú párbajra. Ahogy az atléta bejegyzésében fogalmazott: „legyen szöges cipőben, vagy anélkül, betonon vagy füvön."

Korábban – egy tudományos kísérlet keretében – már összemérték a két sportoló sebességét 25 méteres távon, de ez sem hátráltatta Rodríguezt abban, hogy az olimpiai sprinterekhez hasonlított Ronaldót párbajra invitálja.

(Fotó: Action Images/blog.runners.es/Sportszelep)
(Fotó: Action Images/blog.runners.es/Sportszelep)

Arról nincs információnk, hogy CR7 egyáltalán látta-e a Twitter-bejegyzést, vagy vállalná-e a kihívást, de ismerve a korábbi aranylabdás versenyszellemét, nem hinnénk, hogy sokáig gondolkodna a válaszon.

Amíg körmünket rágva várjuk, hogy valóra váljon kettejük futóversenye, itt egy videó, melyben osztott képernyőn mérhetjük össze a két sportoló sebességét, kommentek formájában pedig a kedves olvasók véleményét várjuk: Ronaldo valóban megállná-e a helyét a 100 méteres síkfutók élmezőnyében?

Ronaldo és Rodríguez fej fej mellett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik