Lovaggá ütik 2012-ben David Beckhamet?

Vágólapra másolva!
2011.07.26. 09:46
null
Lehet, hogy Vilmos herceg jövőre már Sir Davidnek szólíthatja Beckhamet (Fotó: Action Images)
Angol lapok értesülései szerint Vilmos herceg és David Cameron brit miniszterelnök elkezdte összeállítani az újévi kitüntetések és a lovagi címek várományosainak listáját, melyen ott szerepel az angol labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitányának, David Beckhamnek is a neve – írja a Daily Mail.

A jelenleg a Los Angeles Galaxyt erősítő futballista mellett szól jelentős klubkarrierje (játszott a Manchester Unitedben, a Real Madridban és az AC Milanban), a válogatottban lejátszott 115 mérkőzése, de leginkább a sikeres 2012-es londoni olimpiai pályázatban és a kevésbé sikeres 2018-as futball-vb pályázata során játszott fontos szerepe.

Egykori futballistát legutóbb 2004-ben ütöttek lovaggá, akkor Trevor Brookingot érte a megtiszteltetés, hogy a neve elé biggyeszthette a Sir megszólítást. Ő így vélekedik Beckham esetleges főrendi kinevezéséről:

„Nem hiszem, hogy van jelenleg olyan sportoló, aki jobban megérdemelné a lovagi címet, mint David Beckham. Fantasztikus nagykövete a sportnak úgy a pályán, mint azon kívül, egy igazi úriember, egy példakép."

Beckhamnek persze nem ez lenne az első sporton kívüli, mondhatni civil kitüntetése. Az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjának, az UNICEF-nek jószolgálati nagykövete, valamint 2003 óta a Brit Birodalom Rendjének Tisztje (OBE).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik