Spanyolország: Nem tudom, mi rosszat tettem – Moreno reagált

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 10:25
null
Robert Moreno nem érti, mi miatt kényszerült távozásra (Fotó: AFP)
Tovább folytatódik a kálvária a spanyol válogatottnál: Luis Enrique után a távozó Robert Moreno is előadta saját verzióját a történtekről egy barcelonai hotelben tartott sajtótájékoztató keretében.


Moreno szavait a Marca idézte.

„Senki nem tudta, meddig tart Luis Enriquénél ez a helyzet (a családi okok miatti kényszerpihenője – a szerző), de mindent megbeszéltünk vele. A szeptember 12-i találkozó előtt már összefutottunk egyszer, akkor azt mondta nekem, hogy úgy cselekedtem, ahogyan ő is tette volna, és büszke rám. Azután történt, ami történt (elhunyt Luis Enrique kislánya – a szerző), én meg elmentem hozzá, hogy kimutassam az együttérzésemet.”

„Azt is elmondtam neki, amit korábban mondtam, vagyis ha visszatérne, átengedném az irányítást. A válasz viszont nagyon meglepett: »Tökéletes így, a stáb többi tagjára számítok is, de rád már nem.« Ez nagyon lényeges részlet, ezért is hozom fel. Sokkolt a hír. Ezt követően távoztam, és szóltam a stáb minden egyes tagjának. Mindenki tudta, mi történik, és egyetlen döntést sem hoztam meg a támogatása nélkül. Azon tűnődtem, hogy mi rosszat tettem, ami miatt nem számolt velem. Fel akartam hívni, hogy megkérdezzem, de a nehéz idők miatt nem tettem.”

„Először a cádizi találkozó (7–0-s siker Málta ellen november 15-én – a szerző) után, az újságírói kérdések alapján sejtettem meg, hogy vissza akar térni. Ezután küldtem egy üzenetet a szövetségnek, hogy nem szeretnék zavaró tényező lenni, inkább távoznék. Azt hiszem, a célunkat elértük, kijutottunk az Európa-bajnokságra. Őszinte leszek, nem tudom, mi rosszat tettem, ami miatt Luis Enrique nem számít rám, és azt hiszem, ezt már sosem tudom meg. Úgy hallottam, a sajtótájékoztatóján sem magyarázta meg, habár én nem akartam nézni az eseményt. Megmutattam, hogy nem vagyok olyan, amilyennek ő beállított engem. Én örülök leginkább a visszatértének, én vagyok az első, aki szeretné, hogy ezzel a stábbal Eb-t nyerjen.”

Robert Moreno ideje lejárt a spanyol válogatottnál (Fotó: AFP)
Robert Moreno ideje lejárt a spanyol válogatottnál (Fotó: AFP)


A szakember végül a jövőjéről is ejtett néhány szót.

„Szívesen irányítok, szívesen beszélgetek, tartok sajtótájékoztatót. Az a vágyam, hogy vezetőedző lehessek, ennél többet nem tudok mondani.”


Néhány nappal ezelőtt Luis Enrique is kifejtette véleményét a történtekről, bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, nem akar többé Morenóval dolgozni.

Mint ismert, Luis Enrique 2019 nyarán távozott a spanyol válogatott éléről személyes okok miatt – utóbb kiderült, kislánya, Xana betegsége miatt mondott le, a 9 éves kislány azóta elhunyt. Az irányítást átvevő korábbi segítő, Robert Moreno remekül szerepelt a nemzeti csapattal, kivezette a válogatottat az Európa-bajnokságra. Korábban úgy nyilatkozott, ha Enrique visszatérne a kispadra, örömmel átadná neki az irányítást. Luis Enriquét az utolsó Eb-selejtező másnapján, november 19-én nevezték ki másodszor a spanyol válogatott élére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik