Spanyolország: elképesztő végjáték, megvan a 3. feljutó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.06.22. 20:28
null
A Córdoba 42 év után játszhat az élvonalban (Fotó: marca.com)
A spanyol élvonalba jutásért folytatott rájátszás döntőjének visszavágóján az alapszakasz hetedik, tehát az utolsó playoffot érő helyen végző Córdoba a gól nélküli első meccs után a visszavágón 1–1-es döntetlent harcolt ki a Las Palmas otthonában, így idegenben szerzett góljának köszönhetően feljutott az első osztályba.

A korábbi spanyol válogatott középpályást, Juan Carlos Valerónt is soraiban tudó Las Palmas a második félidő elején Apono révén megszerezte a vezetést, és sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól feljutást ér a Primera Divisiónban legutóbb a 2001–2002-es szezonban szereplő együttesnek.

A szurkolók is alig várták már a lefújást, a hosszabbításban nem bírták türtőztetni magukat, néhányan berohantak a pályára, melynek hatására a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, amíg a drukkereket sikerült levezényeli a játéktérről.

A folytatás után pedig jött a feketeleves. A Córdoba – amely negyedik idénybeli meccsén először talált be a Las Palmasnak – a századik percben a Chelsea kölcsönjátékosa, Ulises Dávila góljával kiegyenlített, így a zöld-fehérek 44 év után, az 1971–1972-es idényt követően szerepelhetnek ismét az első osztályban.

A Barcelona BL-győztes védője, Albert Ferrer által irányított Córdoba mellett az Eibar és a Deportivo jutott fel az élvonalba.

Az utolsó percek

SPANYOLORSZÁG, OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALBA JUTÁSÉRT
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Las Palmas–Córdoba 1–1
A Córdoba 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal feljutott

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek