Real: Zidane-nak hat feltétele volt, hogy visszatérjen – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 17:16
Mint arról beszámoltunk, Zinédine Zidane visszatért a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadjára. Mielőtt azonban a francia legenda igent mondott, volt néhány feltétele, amelyre Florentino Péreznek, a madridiak elnökének rá kellett bólintania.

Az előrejelzéseknek megfelelően hétfő délután a Real Madrid hivatalosan is bejelentette, hogy a tavaly május 31-én távozó szakember visszatért a klubhoz, és 2022. június 30-ig írt alá.

A francia szignóját újra megszerezni azonban nem volt egyszerű feladat, Zidane ugyanis eredetileg nem akart idény közben visszaülni a kispadra.

A Marca beszámolója szerint végül úgy sikerült meggyőzni a blancók ikonját, hogy Florentino Pérez a szavát adta: mind a hat kérését teljesíti.

És hogy mi volt ez a hat kérés?

Zidane-nak hat feltétele volt a spanyolok szerint (Fotó: AFP)
Zidane-nak hat feltétele volt a spanyolok szerint (Fotó: AFP)

1. Teljes kontroll a csapat felett!

Ez elsősorban a bizalomról szól, és arról, hogy Zidane dönthesse el, hogyan állítják össze a kezdőcsapatot, az átigazolási kívánságlistát, valamint az átadólistát, és ezekbe senkinek se legyen beleszólása rajta kívül.

2. Ha el kell adni, el kell adni!

A franciának konkrét elképzelései vannak már, hogy milyen játékosokból akarja összeállítani a keretet, és akadnak, akik szerinte rossz hatással vannak a csapatra, így tőlük meg kell szabadulni.

3. Marcelo és Isco nem eladó!

Bár sajtóhírek szerint bőven benne van a pakliban, hogy mindkét játékos távozik a nyáron, Zidane leszögezte, ha rajta múlik, sem Marcelo, sem Isco nem megy el, függetlenül attól, mekkora ajánlat érkezik értük.

4. Neymar nem kell!

Zidane úgy gondolja, nincs szüksége a Real Madridnak Neymarra, különösen úgy, hogy rekordösszeget fizessenek ki a brazilért. Így amíg ő a vezetőedző, a PSG támadója biztosan nem igazol a spanyol fővárosba.

5. James sem kell!

Bár szintén többször felvetődött, hogy a Bayern Münchenben futballozó James Rodríguez visszatér Madridba, Zidane ezt is azonnal megvétózta. Szerinte felesleges visszahozni a kolumbiait, mert nem látja a helyét a csapatban.

6. Mbappé mindenáron!

Akit viszont mindképp szeretne a királyiakhoz csábítani a francia, az honfitársa, a Paris Saint-Germainben futballozó Kylian Mbappé.

A hírek szerint Florentino Pérez mind a hat kérésre bólintott, és közölte, mindent megtesz, hogy ezek teljesüljenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik