Munkatársunktól
2021.05.26 14:52 Frissítve: 2021.05.27 08:20

Real Madrid: Szijjártó Péter „a világ legjobb stadionjából” posztolt

„A képlet egyszerű: a világ legjobb stadionja a világ legjobb csapatának" – írta a Facebookra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki madridi gazdasági és diplomáciai tárgyalásai közé két futballal, pontosabban Puskás Ferenccel, a Real Madrid egykori világhírű magyar futballistájával kapcsolatos programpontot is beillesztett.

 

 

Szijjártó Péter külügyminiszter Emilio Butraguenóval, a Real nemzetközi igazgatójával az újjáépülő Bernabéu lelátóján (Fotó: KKM/Borsos Mátyás)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Szerdán délelőtt az újjáépítés alatt álló Santiago Bernabéu Stadionba látogatott, ahol a Real Madrid nemzetközi igazgatója, korábbi legendás játékosa, Emilio Butragueno vezette körbe a magyar minisztert, bemutatva a grandiózus, 2022 végére megvalósuló terveket, a jelenleg teljesen feltúrt pályát, a zajló építkezést. A mérkőzéseit egy éve a Real Madrid edzőközpontjában található Di Stéfano Stadionban játszó csapat várhatóan már az ősszel visszaköltözik otthonába, és egyes stadionrészek lezárásával folytatódik az építkezés, amelynek nyomán számos, még sehol sem alkalmazott építészeti megoldást és szolgáltatást csodálhatnak és élvezhetnek majd a látogatók. A teljes gyepszőnyeget ki tudják cserélni más rendezvényekhez illő borításra hat óra alatt, valamint a tető is nyitható és teljesen zárható lesz.

Emilio Butragueno, Szijjártó Péter és lapunk főszerkesztője, a Puskás-ügyek nagykövete, Szöllősi György (Fotó: KKM/Borsos Mátyás)

A bejárásra Tóth Katalin, hazánk madridi nagykövete, illetve lapunk főszerkesztője, Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete is elkísérte Szijjártó Pétert, aki kedd esti Fb-posztjában jelezte, szerdán a madridi Puskás-utcát is felavatja majd. Az NSO erről az eseményről is a helyszínről számol majd be.

Nem ez az első alkalom, hogy a magyar külügyminisztert a Real Madrid valamelyik vezetője fogadja: múlt nyáron például Florentino Pérez klubelnökkel közösen koszorúzta meg Puskás Ferenc madridi szobrát.

 

Szijjártó Péter külügyminiszter Emilio Butraguenóval, a Real Madrid nemzetközi igazgatójával készít közös fotót (Fotó: KKM/Borsos Mátyás)

 

 


 

 

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.