Real: brutális összegek - ennyit keres a csodatini Madridban?

Vágólapra másolva!
2015.01.22. 11:08
null
16 évesen meggazdagodhat (Fotó: godset.no)
Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos honlapján rövid közleményben jelentette be: megegyezett a norvég Strömsgodsettel, és szerződteti a mindössze 16 éves, háromszoros norvég A-válogatott Martin Ödegaardot. Most a transzfer pénzügyi hátteréről is kaptunk némi információt.

A norvég futball legnagyobb reménységét csütörtök délután mutatja be a Real Madrid, azonban a nagy esemény előtt a spanyol média már megtalálta a történet legérdekesebb részét: természetesen a pénzről van szó.

Az európai topklubok által körbeudvarolt Ödegaard a múlt héten döntött édesapjával egyetértésben arról, hogy hosszú távú szerződést ír alá a madridiakkal. Az átigazolás összege nem ismert, a norvégok szerint 2-3 millió euró (az AFP hírügynökség szerint 4 millió) körül mozoghat majd.

Ami ennél azonban sokkal érdekesebb, az a norvég fizetése. A spanyol sajtó által megszellőztetett, a Daily Mail által is közölt információk szerint Ödegaard 105 ezer eurót tehet zsebre hetente – többet mint Isco.

Átszámolva a norvég tini 33 millió forintot kap minden hét végén a számlájára. Ez havi 132 millió forintos kereset. Tizenhat évesen.

Persze minden forrás más összegről szól, egyesek szerint ennek az összegnek „csak” a felét szedi össze a norvég, de akkor is…

Gondoljanak bele, ez mennyi Pokémon-matricára és Tazóra elegendő...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik